Ο κώδικας των ταινιών – και τι κάνει στην πραγματικότητα!

Ένα νέο, πραγματικά πρωτότυπο blog στο Tumblr, παίρνει εικόνες από τον κώδικα των υπολογιστών που συναντάται σε πάρα πολλές ταινίες και σειρές και τον… αποκωδικοποιεί, εξηγώντας μας τι σημαίνει και τι κάνει στην πραγματικότητα!Matrix Code

Εκείνος ο κώδικας που έβλεπες στην εισαγωγή του Sherlock; Μάλλον η δομή μιας τυπικής σελίδας από… το site του BBC! Ο κώδικας που κλείδωνε ένα χρηματοκιβώτιο στο νέο τηλεοπτικό “Οι άγγελοι του Τσάρλι”; Σχεδιασμένος ώστε να λύνει μόνος του… Sudoku!

Ναι, το Χόλιγουντ, και οι συντελεστές των ταινιών γενικότερα, δεν γνωρίζουν και πολλά απο κώδικα, και τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν το πρώτο πράγμα που θα βρουν που τους μοιάζει ως… εξωγήινο κείμενο, για τις ανάγκες κάθε παραγωγής τους! Τα αποτελέσματα συχνά-πυκνά είναι γελοία, όπως στην περίπτωση του Sudoku που προαναφέραμε, και αν γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα απο προγραμματισμό, μπορούν να σε κάνουν να κοπανάς το κεφάλι σου στον τοίχο!

CodeHackerz

Έτσι, ο John Graham-Cumming, προγραμματιστής στο επάγγελμα, και όχι απλά από χόμπι, δημιούργησε στον ελεύθερο χρόνο του ένα blog στο Tumblr που κάνει ακριβώς αυτό που αναφέραμε: αναλύει και εξηγεί τον κώδικα που βλέπουμε στην μεγάλη και μικρή οθόνη, ενώ, όταν αυτό είναι δυνατό, ψάχνει και βρίσκει και την άρχική πηγή του!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.