Η χειρότερη χρονιά των υπολογιστών

Μαύρη χρονιά το 2013 για τους υπολογιστές, με συνολική πτώση της αγοράς της τάξης του 10%.old_ibm_pcs_001.jpg

Συνολική πτώση της τάξης του 10% – σε σχέση με πέρυσι – για την αγορά των PC, σε μία από τις χειρότερες χρονιές στην μέχρι τώρα ιστορία τους. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία των Gartner και IDC, Αφήνοντας τους κατασκευαστές PC να αισιοδοξούν πως το 2014 θα είναι καλύτερο. Εξάλλου, χειρότερο, δύσκολα γίνεται!

Από όλους τους κατασκευαστές υπολογιστών, μεγαλύτερος κερδισμένος ήταν η Lenovo – αν και μάλλον το “κερδισμένος” είναι κάτι σχετικό, και πιο ταιριαστό θα ήταν να πούμε πως… “κατάφερε να επιβιώσει καλύτερα από τους υπόλοιπους”. Ουσιαστικά, ήταν η μόνη εταιρεία που κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των PCs που “έσπρωξε” στην αγορά, κατά 2,7%.

Δυστυχώς, και το 2014 δεν φαίνεται πως θα αλλάξει και πολύ η κατάσταση, με τα tablets να αποτελούν την προτιμώμενη αγορά “προϊόντος τεχνολογίας” για τους περισσότερους καταναλωτές, έχοντας ουσιαστικά αντικαταστήσει τους υπολογιστές.

Μοναδική ελπίδα, αν καταφέρουν τα Steam Machines να αλλάξουν το τοπίο των PCs. Μάλλον δύσκολο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.