Ακόμη περισσότεροι… λινουξάδες στο Steam

Η Valve διέθεσε τις στατιστικές χρήσης του Steam για τον Δεκέμβριο του 2013 και, ω, τι έκπληξη, περισσότεροι “λινουξάδες” παίζουν στην υπηρεσία από ό,τι παλαιότερα!
steam_001.jpg

Το 1,85% του συνόλου των χρηστών του Steam χρησιμοποιεί Linux, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία που διέθεσε η Valve για την υπηρεσία της. Από αυτούς οι περισσότεροι “τρέχουν” την τελευταία έκδοση του Ubuntu, 13.10 64bit, ενώ δεύτερο έρχεται, πω-πω έκπληξη, το… Ubuntu 12.04.3 LTS 64bit.

Το πρώτο με ποσοστό 0,41%, το δεύτερο με ποσοστό 0,19%. “Το υπόλοιπο” είναι όοοολες οι άλλες διανομές.

Για να έχουμε μέτρα και σταθμά με τα οποία να μπορεί να γίνει μια εύκολη σύγκριση, θυμίζουμε πως τα Windows 7 64bit, το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα σε όλα τα PCs, παγκοσμίως, έχει ένα 50.62% των χρηστών του Steam, ακολουθούμενο από τα Windows 7 “σκέτα” (την 32bit έκδοση), με 12,34%.

Steam-Box-Microsoft-Executive-610x339

Εγκυκλοπαιδικά, η χειρότερη-αλλά-σχετικά-πρόσφατη έκδοση των Windows, τα Windows Vista, έχει μόνη της σχεδόν το… τριπλάσιο ποσοστό χρηστών από το σύνολο των διανομών του Linux – πάντα μιλώντας “για χρήστες του Steam”: 3,34% για την 64bit εκδοχή και 1,68% για την 32bit. Προσθέστε τα.

Για να είμαστε δίκαιοι και ρεαλιστές, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το ίδιο το Steam δεν είναι διαθέσιμο επίσημα στο Linux παρά εδώ και, περίπου, ένα χρόνο, ενώ όλα δείχνουν πως… γκαζώνει. Όλο και περισσότερο.

Με άλλα λόγια, ναι, καλά θα κάνει να αρχίσει να ανησυχεί η Microsoft, μα… έεεεχει χρόνο μπροστά της για να προλάβει να αντιδράσει.

Τουλάχιστον 1-2 χρονάκια.

Αν “αντιδράσει”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.