Ακριβά Steam Machines: WTF;!

Δεν είναι δική μας απορία, αλλά του Ricky Lee, marketing manager της iBuyPower, που παρουσίασε στην φετινή CES το φθηνότερο από όλα τα Steam Machines.ibuypower_steam_machine.jpg

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπόλοιποι κατασκευαστές Steam Machines, και κυριώς αυτοί που παρουσίασαν τις ακριβότερες από όλες τις προτάσεις, το έχουν χάσει το νόημα.

Θέλουν – δεν θέλουν, βασικός ανταγωνιστής των Steam Machines είναι οι κονσόλες, και αρά και αυτά τα μηχανάκια, ακόμη και αν “μέσα τους” είναι PC, πρέπει να έχουν ενα παραπλήσιο, ανταγωνιστικό κόστος. Αλλιώς δεν έχουν ελπίδα.

Ody's thoughts

Τώρα, να πω ότι συμφωνώ μαζί του, δεν θα το πω. Δεν διαφωνώ, κιόλας. Προσωπικά, πιστεύω πως όντως υπάρχει θέση στον κόσμο για πολλά Steam Machines, με δραμματικά διαφορετικά κόστη. “Για κάθε τσέπη και ανάγκη”. Όπως, δηλαδή, είδαμε και στην CES. Κάποια μπορεί να κοστίζουνε “μόνο” €500, κάποια να φτάνουν μέχρι και τα €10.000 και να ζητάνε να θυσιάσεις την ψυχή σου στον βωμό του Μεγάλου Μπάαλ (Μπάααααααλ). Όντως, όμως, η έμφαση θα έπρεπε να έχει δοθεί στα πιο φτηνά από αυτά, με τους περισσότερους κατασκευαστές να κινούνται γύρω από το ποσό των €500, και όχι των… €1500.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.