Ένα τυπικό Steam Machine από την Digital Storm. ΜΟΝΟ… δυο χιλιαρικάκια!

Πόσο είπαμε θα κόστιζαν τα Steam Machines, τα PCs που θα έχουν την επίσημη στάμπα πως “είναι συμβατά με το SteamOS”, το βασισμένο στο Linux παιχνιδο-λειτουργικό της Valve; Ναι, καλά..!digital_storm_steam_machine.jpg

Ναι, μπορεί κανείς να εγκαταστήσει το SteamOS στον υπολογιστή που ήδη έχει – αλλά ούτε “επίσημο Steam Machine” θα είναι, ούτε αρκετά… “μουράτος” για το σαλόνι. Και τα δυο αυτά σημαντικά Προβλήματα Του Πρώτου Κόσμου (TM) βρίσκουν τη λύση τους στο επίσημο Steam Machine που προτείνει η Digital Storm.

Με το “προτείνει” εννοούμε “μας πλασάρει ως μια καλή λύση του είδους” ενώ εμείς κοπανάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.

Μπάμ.

Μπάμ.

Και αυτό διότι η πρόταση της δείχνει να ποντάρει περισσότερο στο… “μουράτο” κουτί της από ό,τι στα… σωθικά της. Καρδιά του, ένας τυπικός Core i5-4670, υπερχρονισμένος στα 4,2GHz. Για να είναι εφικτός ο υπερχρονισμός του, χρησιμοποιείται εξαρχής σύστημα υδρόψυξης.

Ody's thoughts

Ένας λογικός άνθρωπος μάλλον θα πρότεινε να μην έσκαγε τα φράγκα του για ένα σύστημα υδρόψυξης, και να τα επένδυε, α, δεν ξέρω, ίσως σε έναν Core i5 που, ανάθεμα, είναι κομματάκι γρηγορότερος εξαρχής; Δεν ξέρω, λέω.

Η εταιρεία, λένε, όσοι το είδαν στην CES, αισιοδοξεί πως σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται ένας δίσκος στο 1TB (θυμίζουμε: μπορείς να τον βρείς παντού γύρω στα €80, μην σε εντυπωσιάζει το νούμερο) και ένας SSD στα 120GB (επίσης όχι-τόσο-ακριβός-όσο-νομίζεις). Και εδώ πάμε στο ωραίο.

Οι Geforce 780 Ti καθώς και η GeForce Titan, που είχε ανακοινωθεί από την ίδια τη Valve πως θα αποτελούν high-end προτάσεις όσον αφορά στα συστήματα γραφικών των Steam Machines, θα υπάρχουν και εδώ, ως δυνατότητα αναβάθμισης.

Ody's thoughts

Χα. Νευρικό γελάκι. Η φλέβα αρχίζει να φουσκώνει στο κούτελο. Χα. Τι; Πάμε πάλι;

Για να αναφέρονται ως “δυνατότητα αναβάθμισης”, αυτό σημαίνει πως δεν θα έχει εξαρχής μια από αυτές το “μηχανάκι”. Αλλά μια χειρότερη. Αν ο χρήστης θέλει, θα μπορεί να πληρώσει το κατιτίς του για να αναβαθμίσει το στημασίνι του σε μια εξ’ αυτών.

Ody's thoughts

ΧΑ! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ! Ας τους σταματήσει κάποιος! ΧΑΧΑχΧχχχαααΑΑααΑΧΑΧΧΑχ! Και πόσο είπαμε κοστίζει; Μα, είναι τρελοί; ΠΩΣ θα μπορούσε να γίνει χειρότερο;

Σημειώνεται πως στο πακέτο του, μεγάλη η χάρη του, Bolt II, όπως θα είναι το όνομα του (η τύχη του πρώτου Bolt αγνοείται), ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει το περίφημο special νέο super-wow hyper rainbow extra turbo remix V.3 χειριστήριο της Valve.

Αλλά θα μπορείς να το αγοράσεις αργότερα.

Ody's thoughts

Ω, πόσο μα πόσο γέλασα! Μπα, σε καλό τους!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.