Νέα γενιά Intel CPUs το καλοκαίρι

Ενόψει της επόμενης σχολικής χρονιάς, η Intel θα έχει έτοιμη τη νέα γενιά επεξεργαστών “Broadwell”
Στα τελικά στάδια μπαίνει η προετοιμασία για τη μαζική παραγωγή της επόμενης γενιάς επεξεργαστών της Intel, με την κωδική ονομασία Broadwell. Οι καινούριοι επεξεργαστές θα είναι διαθέσιμοι από το καλοκαίρι, έτσι ώστε το Σεπτέμβρη να είναι ήδη ενσωματωμένοι σε PCs, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Οι επεξεργαστές θα είναι φτιαγμένοι στην κλίμακα των 14 νανομέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι ενεργειακά αποδοτικότεροι από τους τωρινούς Haswell.

Η αλήθεια είναι ότι η Intel κατά κάποιον τρόπο μας απογοήτευσε με τους Haswell, ρίχνοντας πολύ μεγαλύτερο βάρος στη χαμηλή κατανάλωση και τις εκδόσεις για mobile συστήματα, ενώ δεν μας έδωσε ιδιαίτερα ελκυστικά “κομμάτια” για το desktop, ειδικά αφού απαίτησε να αλλάξουμε και mainboards αναγκαστικά, για όσους από εμάς θα θέλαμε να αναβαθμίσουμε από Ivy Bridge. Κι όπως φαίνεται το “trend” θα συνεχιστεί και με τους Broadwell που στοχεύουν στα All-in-one PCs και στα convertible laptops.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.