Προσχέδια (όπως-λέμε-drafts) στην Wikipedia

Η Wikipedia είχε ένα πρόβλημα: τα ημιτελή άρθρα παρουσιάζονταν ημιτελή. Και μόλις το έλυσε – απλά, επιτρέποντας τον ορισμό τους ως “προσχέδια”, aka: drafts.wikipedia_002.jpg

Με άλλα λόγια, η Wikipedia απέκτησε αυτό που οι περισσότερες πλατφόρμες CMS – όπως λέμε WordPress, Joomla κ.λπ. – διαθέτουν εδώ και χρόνια. Δεν την κατηγορούμε, όμως, διότι άλλο site/blog, άλλο wiki.

Τώρα πια, κάθε χρήστης θα μπορεί να δημιουργεί drafts, τα οποία να συμπληρώνει και βελτιώνει στο μέλλον. Οι συντελεστές της Wikipedia αισιοδοξούν πως έτσι, κομματάκι-κομματάκι, θα “χτίζει” κανείς ένα άρθρο – ίσως… όποτε βαριέται – και όταν κρίνει πως είναι έτοιμο θα μπορεί να το δημοσιεύει σε τελική μορφή.

Αν δεν… βαριέται, βέβαια, να το κάνει και αυτό. Διότι η μέχρι τώρα στάση του πλήθους, όπως φαίνεται από δεδομένα που έχει η Wikipedia, είναι η “αρχίζω ένα άρθρο και τα παρατάω πριν καν το τελειώσω με αποτέλεσμα να είναι ένα μαύρο χάλι που τελικώς διαγράφεται”. Τόσο καλά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.