Οι νέοι εγκαταλείπουν το Facebook

Το facebook δεν είναι πια μοδάτο, και οι νεώτερες ηλικίες φαίνεται πως φεύγουν σιγά σιγά από αυτό. Ο λόγος; Αυτός που πάντα ίσχυε και στην πραγματική ζωή!
online video-games and autistic children

Έχετε δει κανένα νέο να συμπαθεί αυτά που κάνουν οι γονείς του;Όχι! Κάτι σε ένδειξη αντίδρασης, κάτι ως ένδειξη διαφοροποίησης, ανεξαρτησίας, αυτονομίας, και οι περισσότεροι, ειδικά στην εφηβεία, κάνουν τα απολύτως αντίθετα από αυτά που κάνουν οι γονείς τους.

Και, για δες, τώρα πια, οι γονείς των περισσότερων νέων, έχουν το δικό τους λογαριασμούς του Facebook!

Έτσι, οι νέοι, κάνοντας και πάλι το αντίθετο απ’ αυτό που κάνουν οι γονείς τους, δεν θέλουν να έχουν λογαριασμό στο Facebook. Και για αυτό, το facebook δεν είναι πια ένα κοινωνικό δίκτυο για τους νέους σε ηλικία, αλλά ένας τρόπος επικοινωνίας για τους τριαντα-φεύγα, που δεν “μιλάει” στις μικρότερες ηλικίες – που ψάχνουν για “στέκια”… αλλού!

Children_Stalker.jpg

Αυτό, τουλάχιστόν, δείχνει μία νέα έρευνα που έγινε στην Ευρώπη, στις ηλικίες 16 με 18, δείχνοντας πως οι περισσότεροι προτιμούν να μεταβούν στα Twitter, Instagram, WhatsApp ή Snapchat, από ό,τι στο… κυρίαρχο γαλαζο-μωβ site του… παρελθόντος.

Η στιγμή της… τελικής απόφασης “να την κάνουν” από το fb; Η… απεχθέστατη φάση όπου η… μαμά “κάνει friend request”..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.