Ναι στις online υπηρεσίες, όχι στην… Αμερική για τις μεγάλες εταιρείες

Όπως αναφέρει το Bloomberg, αρκετές μεγάλες εταιρίες αρχίζουν να ζητούν από τους συνεργάτες τους να διατηρούν τα δεδομένα τους έξω από την Αμερική.
NSA

Αρκετές μεγάλες εταιρείες που συνεργάζονται με εταιρίες τεχνολογίας εντός της Αμερικής έχουν αρχίσει να προσθέτουν στα μεταξύ τους συμβόλαια όρους που δηλώνουν πως τα δεδομένα που θα παραχωρούν σε αυτές θα παραμένουν εκτός αμερικής.

NSA reading email - funny

Προφανώς όλο αυτό οφείλεται στις αποκαλύψεις του Edward Snowden σχετικά με το πως η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, NSA, συνηθίζει να… χώνει τη μύτη της στα δεδόμενα που έχουν διάφορες υπηρεσίες στην Αμερική. Η λογική πίσω από αυτές τις κινήσεις είναι πως αν τα δεδομένα “δεν κατοικούν εντός της Αμερικής”, τόσο η κυβέρνηση της, όσο και οι όποιες υπηρεσίες σχετίζονται με αυτήν, δεν έχουν κανένα νομικό δικαίωμα να απαιτήσουν πρόσβαση σε αυτά.

Datacenter_ethernet_cables.jpg

Βέβαια, όπως σημειώνει το Bloomberg, το να βρίσκονται τα δεδομένα εκτός των γεωγραφικών ορίων της Αμερικής, δεν σημαίνει και πως η NSA δεν θα… δοκιμάσει να να βάλει το χεράκι της σε αυτά.

ABC's "Good Morning America" - 2013
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.