Κλασσικά παιχνίδια στο Internet Archive

Το Internet Archive έχει ως στόχο να διαφυλάξει στον αιώνα τον άπαντα την ιστορία του web. Τώρα πια, ενσωμάτωσε στην “ύλη” του και παιχνίδια. Και μπορείς να τα παίξεις στον browser σου!
Pac-Man 001

Όχι, μην περιμένεις πως θα δεις το… Splinter Cell: Blacklist στον browser σου μέσα από το Internet Archive. Όχι ακόμη, τουλάχιστον, αφού βασικός στόχος του site είναι η διαφύλαξη της ιστορίας του Internet και, κατ’ επέκταση, των υπολογιστών και κονσολών. Και το Blacklist δεν είναι… “ιστορία”. Όχι ακόμα, τουλάχιστον. Τα Atari 2600, Atari 7800 ProSystem, ColecoVision, Magnavox Odyssey και Astrocade, από την άλλη, είναι!

Έτσι, από εδώ και έπειτα, μπορείς να βρεις στο site μια σεβαστή συλλογή με τίτλους για αυτά τα συστήματα, που στο μέλλον θα επεκταθεί – τόσο από άποψη τίτλων όσο και συστημάτων, αλλά και ποιότητας εξομοίωσης. Διότι, βλέπεις, “παίζουν” μέσω του site έχοντας ως βάση τον γνωστό εξομοιωτή JSMESS και, για την ώρα, δεν παράγουν και ήχο.

Όπως και να έχει, σίγουρα θα βρεις “κάτι” ανάμεσα στους υπάρχοντες τίτλους για να σκοτώσεις λίγες ώρες, ενώ αξίζει να το… χώσεις στα bookmarks σου και να το ελέγχεις μια στις τόσες – όποτε έχεις χρόνο για… “κάψιμο”!

Καλή διασκέδαση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.