Χαζοί ακροδεξιοί στο Facebook

Όταν είσαι ακροδεξιός είναι τραγικό. Όταν είσαι ακροδεξιός, αμερικανός και χρήστης στο Facebook, είναι τραγικό, αλλά έχει και πλάκα!
Μια ακροδεξιά οργάνωση κατάφερε, άθελά της, να γίνει ξαφνικά γνωστή σε όλον τον κόσμο μέσα από τα κανάλια των Interwebs, χάρη στην εικόνα που επέλεξε να ανεβάσει, ως χαρακτηριστική της ιδεολογίας που πρεσβεύει, στη σελίδα της στο Facebook. Η εικόνα προέρχεται από το γνωστό παιχνίδι Bioshock Infinite, ένα εκπληκτικό παιχνίδι, το οποίο έχει ήδη βραβευτεί ως shooter της χρονιάς αλλά έχει και ιδιαίτερα βαθύ κοινωνικοπολιτικό σενάριο με sci-fi φόντο.

facebook-propaganda

Η ανάρτηση έχει φάει τρελό κράξιμο, καθώς είναι προφανές ότι το περιεχόμενό της είναι ακριβώς αυτό που θέλει να καυτηριάσει και να σαρκάσει το παιχνίδι, δηλαδή η υποκρισία της απολυταρχικής, υπερεθνικιστικής και ξενοφοβικής προπαγάνδας. Τι να πει κανείς, η ηλιθιότητα ορισμένων ανθρώπων είναι μνημειώδης…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.