200 χιλιαρικάκια (δολάρια) επωλήθη το όπλο του Han Solo

Ώ, συμφορά, συμφορά! Πρόλαβαν και μας πήραν το μπλάστερ του Χανσόλο, πριν μαζέψουμε εμείς τα χρήματα που ζητούνταν για την πώληση του! ΜΟΝΟ $200.000. Τσάμπα!
Star_Wars-Han_Solo_Blaster.jpg

Πρόκειται, προφανώς, για prop, δηλαδή για ρέπλικα που χρησιμοποιήθηκε κατά τα γυρίσματα της αρχικής τριλογίας Star Wars, και ουχί για κανονικό γκάνι που μπορεί να σκοτώσει κόσμο.

Άξια σημείωσης πως, πρώτον, δεν είναι το original-original, που είχε στα χεράκια του ο Harrison Ford και στην πρώτη ταινία της κλασσικής τριλογίας, αφού εκείνο έχει χαθεί εις τα βάθη του χρόνου (και καλά – στοίχημα πως σε πέντε-δέκα χρονάκια θα “βρεθεί ως δια μαγείας” και θα χρυσοπουληθεί και εκείνο). Εκείνο, που χρησιμοποιούνταν για τα κοντινά πλάνα, ήταν κομματάκι πιο… “γεματούτσικο” και βαρύ, όντας ένα τροποποιημένο Mauser C96 γερμανικής κατασκευής. Αυτό χρησιμοποιούνταν στις υπόλοιπες σκηνές, είναι ελαφρύτερο – και αποκλίνει ακόμη περισσότερο από το γερμανικό original.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.