Ο Tom Cruise ξαναζεί. Και ξαναζεί. Και ξαναζεί.

Αυτό είναι το βασικό concept του Edge of Tomorrow, της νέας περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας όπου ο Tom Cruise πεθαίνει και ανασταίνεται πάλι και πάλι στην τελευταία μάχη της ανθρωπότητας.Edge_of_Tomorrow_003.jpg

Οι εξωγήινοι μας έχουν διαλύσει. Τα τελευταία κομμάτια της ανθρωπότητας μάχονται για την επιβίωση του είδους, αλλά δεν έχουμε την παραμικρή ελπίδα διότι η μάχη έχει ήδη κερδηθεί. Και όχι “από εμάς”. Και αυτό διότι οι εξωγήινοι δείχνουν να έχουν προβλέψει τα πάντα. Να γνωρίζουν όλες τις κινήσεις μας. Να…

Edge_of_Tomorrow_006.jpg

Ο Bill Cage είναι αξιωματικός του Αμερικάνικου στρατού σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Δεν προβλεπόταν ποτέ να πατήσει πόδι στο πεδίο της μάχης. Αλλά πάτησε. Διότι τον έβαλαν να το πατήσει. Και πέθανε.

Edge_of_Tomorrow_006.jpg

Ο Bill Cage είναι αξιωματικός του Αμερικάνικου στρατού σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Νιώθει πως έχει ξαναζήσει αυτή τη στιγμή. Δεν προβλεπόταν ποτέ να πατήσει πόδι στο πεδίο της μάχης. Το είχε δει ξεκάθαρα πως εδώ θα πέθαινε. Αλλά πάτησε. Διότι τον έβαλαν να το πατήσει, όσο και αν προσπάθησε να τους προειδοποιήσει για το τι θα συμβεί. Και πέθανε.

Edge_of_Tomorrow_006.jpg

Ο Bill Cage είναι αξωματικός του Αμερικάνικου στρατού σε μια αποστολή αυτοκτονίας. Ζει και ξαναζεί την ίδια “Μέρα της Μαρμότας”, της τελικής προσπάθειας εξόντωσης των εξωγήινων, της ημέρας που πέθανε η ανθρωπότητα. Πάλι και πάλι βιώνει τον θάνατο του, πάλι και πάλι ξυπνά την ίδια στιγμή πριν την αποστολή. Και αυτό διότι, από ό,τι φαίνεται, πήρε, με κάποιον τρόπο, ένα κομματάκι της δυνατότητας, της ιδιότητας, του “μυστικού όπλου” των εξωγήινων, που τους χάρισε τη νίκη απέναντι μας.

Edge_of_Tomorrow_005.jpg

Τώρα, με την Emily Blunt ως Rita Vrataski να “τον εκπαιδεύει”, αποκομίζει εμπειρία από την συνεχή επανάλλειψη της μάχης, και “παίζει με τις παραμέτρους” μέχρι να βρει το παραθυράκι ανάμεσα σε όλες τις πιθανότητες που χαρίζοντας τη νίκη θα διασφαλίσει την επιβίωση του είδους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.
 • Nikos

  Μιλαμε για υποθεση, οχι αστεια!!

 • STAVROSSANT

  Πωωωωωωωωωωω φαινεται πολυ καλο δεν μπορω να περιμενω ο Τομ Κρουζ τωρα τελευταια εχει παρει τα πανω του βγαζει την μια καλη ταινια μετα την αλλη,

 • DrGreem

  Γενικά ο Tom είναι γαμάτος όποτε προβλέπω ποιότητα..!

 • lefteris

  Διασκευή .
  Ρε παιδιά γιατί
  μου φαίνεται ίδιο με το source code, του Jake Gyllenhaal ? έχω άδικο ?

 • phoat

  Αντι για τον Tom Cruise να παιζει τον Bill Cage… επρεπε να βαλουν τον Nicholas Cage… τοτε θα ηταν εργο για Oscar!

 • galacticusX

  Ελπίζω να είναι καλύτερο από το απαράδεκτο – σεναριακά – Oblivion, αν και δεν έχω πολλές ελπίδες. Μανία με τους κακούς εξωγήινους, ένα πράμα!

 • ducklord

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΤΟ ΟΜΠΛΙΒΙΟΝ;

  ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΒΑ ΤΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ-ΘΩΜΑ, άμα λάχει!

  Ού ρε!

  Τόλμησες να βρίσεις την ταινία όπου ο Tom Cruise παίζει support στον Tom Cruise με guest τον Tom Cruise! Θα έρθουν οι Tom Cruises να σε δείρουν!

 • galacticusX

  “Η καλύβα του Μπαρμπα-Θωμά!” :-D

  http://www.youtube.com/watch?v=3rf5QwVAAxg