Ένα stop εντυπωσιακό motion δεις ταινιάκι πρέπει. Ναι.

Αν και αξίζει να χαρίσεις δέκα λεπτά από το χρόνο σου στο Junk Head 1, ετοιμάσου για… αποκρυπτογράφηση. Γελοία αποκρυπτογράφηση.Junk_Head_1_002.jpg

Η “αποκρυπτογράφηση” της εισαγωγής μας αφορά στα χειρότερα-και-από-χάλια Αγγλικά που θα δεις σε αυτό, που το άσχημο είναι πως επιπλέον εμφανίζονται αρχή-αρχή, χαλώντας την όποια ατμόσφαιρα που ακολουθεί.

Από την άλλη, βέβαια, και το ίδιο το Junk Head 1 δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό του σοβαρά, οπότε… no problem.

Άξιο θαυμασμού, πάντως, το πόσος κόπος “έπεσε” σε αυτό, αφού για τους μη-γνωρίζοντες, “stop motion” καλείται η μέθοδος όπου μια ταινία γυρίζεται ως αυτόνομες φωτογραφίες, και όχι ως video. Ο δημιουργός, δηλαδή, του συγκεκριμένου video, κουνούσε λιγάκι τις μαριονέτες, τραβούσε μια φωτογραφία. Πάλι. Πάλι. Πάλι. Συγκέντρωνε 25 φωτογραφίες; Είχε… ένα δευτερόλεπτο video!

Junk_Head_1_003.jpg

Θυμίζουμε πως το ταινιάκι διαρκεί 10 λεπτά. Do the math!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.