Μπορεί ένα βιβλίο να σε αλλάξει; Ναι – και τώρα, και με… αποδείξεις!

Είναι γνωστό πως ένα καλό βιβλίο μπορεί να σε βάλει στη θέση του πρωταγωνιστή. Να, όμως, που αυτό τελικά δεν είναι μόνο ψυχολογικό αλλά και βιολογικό!

Νέες έρευνες που έγιναν σε μια σειρά φοιτητών, που κλήθηκαν να διαβάσουν ένα βιβλίο και μετά να “σκαναριστεί” ο εγκέφαλος τους, έδειξε πως τα αποτελέσματα της ανάγνωσής αλλάζουν την ίδια την βιολογία του εγκεφάλου!

Κατόπιν της ανάγνωσής του βιβλίου, μιας περιπέτειας με θέμα την έκρηξη του ηφαιστείου της Πομπηίας, παρατηρήθηκε αυξημένη λειτουργία στον εγκέφαλο τους, αλλαγή που μάλιστα παρέμεινε για ημέρες μετά την ανάγνωση του βιβλίου.

Αν μη τι άλλο αυτό αποτελεί ως ένα σημείο και απόδειξη του ότι όντως η ανάγνωση βοηθά στην εξέλιξη του εγκεφάλου, αλλά και πως το μυαλό αυτών που έχουν ως χόμπυ το διάβασμα όντως λειτουργεί περισσότερο από ότι όσον το… αποφεύγουν όπως ο Δράκουλας τα σκόρδα!

Ody's thoughts

Προσωπικά, θα έλεγα ότι αποδεικνύει πως ενα σημειο και την εγχώρια παροιμία, άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο. Μα, κυριολεκτικά, βρε παιδάκι μου – τουλάχιστον… στην προκειμένη περίπτωση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.