Μας άφησε ο μπαμπάς του AK-47, Kalashnikov.

Θεωρητικά, δεν έχει άμεση σχέση με το unregistered από άποψη θεματολογίας. Πρακτικά, έχουμε στοχεύσει μέσα από τόσες και τόσες ψηφιακές αναπαραστάσεις ενός AK-47 στα first person shooters μας, ώστε μάλλον οφείλουμε και εμείς ένα αντίο στον… μπαμπά του.kalashnikov_002.jpg

Χθες, λοιπόν, μας άφησε ο Mikhail Kalashnikov, σε ηλικία 94 ετών. Το δημιούργημα του, AK-47, γνωστότερο απλά με το δικό του όνομα, “το Kalashnikov”, ήταν, είναι και μάλλον θα είναι για αρκετά χρόνια ακόμη ένα από τα ευκολότερα στην κατασκευή αλλά και πιο αξιόπιστα και εύκολα στη συντήρηση όπλα.

kalashnikov_003.jpg

Ακριβώς αυτα τα χαρακτηριστικά του είναι ο λόγος που αποτελεί μια από τις… μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο των όπλων, ένα από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού “φονικά εργαλεία” που γνωρίζει σχεδόν όλος ο πλανήτης – ακόμη και όσοι δεν ασχολούνται με όπλα (μάλλον το 99% των… μη-Αμερικάνων στον πλανήτη) έχουν ακούσει το όνομα του, αφού ακόμη και αν δεν έχουν ξεκάνει κόσμο με αυτό, κανονικά ή… virtually, όλο και σε κάποια ταινία τύπου… Rambo θα το έχουν πετύχει.

kalashnikov_005.jpg

Το AK-47 έχει βρεθεί στα… χεράκια μας σε πλήθος τίτλων, από το κλασσικό Max Payne μέχρι τη σειρά των Call of Duty, και μάλλον θα συνεχίσει να παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα… φονικά εργαλεία του πλανήτη για αρκετά χρόνια μετά το θάνατο του δημιουργού του.

kalashnikov_004.jpg
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.