Παύση για DICE – EA. Και φταίει το Battlefield.

Η κάποτε γνωστή ως Digital Illusions Computer Entertainment και νυν DICE, γνωστότερη ως “η δημιουργός της σειράς Battlefield”, και η “μαμά” της, Electronic Arts, “παγώνουν τα πάντα” για χάρη του Battlefield 4. Ή, μάλλον, “εξαιτίας του”.Battlefield 4 011

Όπως ανακοίνωσαν αμφότερες, η ανάπτυξη νέων τίτλων από την DICE, “τίτλων” όπως, θυμίζουμε, “το επόμενο Battlefield”, “το νέο reboot του Mirror’s Edge”, “ο εξομοιωτής καθαρίσματος τουαλέτας σε στρατώνα δίχως όνομα που-είμαστε-σίγουροι-πως-έχουν-ως-κρυφό-project”, παγώνει. Και αυτό διότι “το Battlefield έχει issues”.

Και με το “issues” δεν εννοούμε την απόδοση της λέξης ως “τεύχη”, π.χ. “μόλις τσίμπησα το Χ τεύχος του σπίδερμαν”, “I’ve just got spidermans issue X”, αλλά με την έννοια “προβλήματα”. Και φαίνονται μπόλικα.

Ή, τουλάχιστον, τόσα ώστε να δικαιολογήσουν το “πάγωμα” της οποιασδήποτε σχετικής-με-νέους-τίτλους κίνησης της εταιρείας και την full time ενασχόληση της με το “να φτιάξει αυτό το πράμα που πούλησε και την κράζουν” (όπως είμαστε σίγουροι το χαρακτηρίζουν κάποιοι από τους αγανακτισμένους gamers που έχουν πέσει σε κάποιο από τα bugs του).

Battlefield 4 007

Ody's thoughts

Προσωπικά, δεν καταλαβαίνω σε ποια bugs αναφέρονται και γιατί τόσος ντόρ…

Ody's thoughts

…εμ… Εργκ… Εντάξει, δεν…

Ody's thoughts

…εεε… Κάτσε, μα…

Ody's thoughts

…τα παρατάω. Ευτυχώς, ΔΕΝ τα παρατάει και η DICE. Κουράγιο σε όποιον (προσπαθεί να) παίζει. Δεν βλέπω, πάντως, να συνεχίζουν οι… καταχαρούμενες αναφορές στο “πόσο δυνατή είναι η Frostbite” στις οποίες μας… είχαν πρήξει πριν την κυκλοφορία του! ΠΟΣΟ δυνατή είναι η Frostbite, είπατε, παλικάρια μου; Α, ναι: ΤΟΣΟ δυνατή ώστε να… εκτοξεύει τους αντιπάλους στο ταβάνι των ασανσερίων και να τους “κολλά” εκεί – όπου και κρέμονται με ΑΚΡΩΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ physics (όσο και αν ΔΕΝ είναι ρεαλιστικό το να παρουσιάζονται σαν τον… Ακέφαλο Καβαλάρη). Πάμε με μια φωνή: φρόοοοστ-μπάητ, φρόοοοοστ-μπάητ…

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.