Παίξε τώρα το Thief όπως δεν το έπαιξες ποτέ!

Έχεις παίξει τον κλασσικό πια τίτλο Thief, που εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας stealth; Όχι; Κακώς! Και τώρα έχεις μια λιγότερη δικαιολογία για να το αναβάλεις!ThiefFT

Έλα, ξέρουμε, “είναι παλιό”, “δεν δείχνει ωραίο”… Δικαιολογίες. Ένα πραγματικά καλό παιχνίδι παραμένει πάντα ένα πραγματικά καλό παιχνίδι – πόσο μάλλον κάποιο που στιγμάτισε την κατηγορία του για πάντα, τόσο με την πανέξυπνη δράση του όσο και με τον κόσμο και το σενάριο του. Με λίγα λόγια, αν δεν έχεις παίξει το Thief μέχρι σήμερα, έχασες, χάνεις, και θα εξακολουθήσεις να χάνεις, μέχρι να το πάρεις απόφαση και να γνωρίσεις και εσύ τον κόσμο του Garett.

Ody's thoughts

Εξάλλου, κάποιος λόγος υπάρχει που ακολουθήθηκε από δυο sequels και τώρα, άλλοι, αλλού, ετοιμάζουν και νέο (και ως ένα σημείο reboot).

Το θέμα μας, όμως, δεν είναι το ίδιο το Thief, αλλά το ότι η δικαιολογία πως “δείχνει παλιό” τώρα πια δεν στέκει. Εντάξει, “όχι και τόσο”, αφού πέρα από τα όποια mods είχαν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, επιτρέποντας του να παίζει σε υψηλότερες αναλύσεις, με βελτιωμένα μοντέλα, με κάπως καλύτερα γραφικά κ.λπ. κ.λπ., τώρα εμφανίστηκε και μια από τις πληρέστερες αναβαθμίσεις των textures του – των “επιφανειών” των χαρακτήρων του, του κόσμου του και των αντικειμένων που βρίσκονται σε αυτόν.

Δημιούργημα του χρήστη Bentraxx, το Gold HD Mod αναβαθμίζει αρκετά τον τίτλο ώστε ναι μεν εξακολουθεί να δείχνει τα… χρονάκια του, μα είναι πολύ πιο… ανεκτός σε όποιον έχει καλο(κακο;!)μάθει στα… “γυαλιστερά” γραφικά των σύγχρονων τίτλων.

Μην το χάσεις. Θα το βρεις – όπως πάντα – στην πηγή μας.

Info

Προφανώς χρειάζεται να έχεις και το ίδιο το Thief, έτσι; Δεν είναι “αντικατάσταση” αλλά “αναβάθμιση” του! Και να προσθέσουμε πως, ναι, οι εικόνες στο θέμα μας είναι από το νέο Thief. Όχι από το παλιό. “Γιατί”; Διότι δείχνουν ομορφότερες. Για αυτό. Φαντάσου, δηλαδής, πόσο τα χρειαζόταν αυτά τα νέα textures..!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.