Ο Zok, το PSP, το Ελληνικό Gaming και… η πτώση

Ο Ζώρζ Ζοκ, όνομα που μόλις χαρίσαμε εμείς στον Γιώργο Ζώκα (αφού τυγχάνει γνωστός και ως “σκέτο Zok”), πήρε το PSP ενός φίλου του και… Πήδηξε. Από αεροπλάνο. Στα 4,5 χιλιόμετρα. Παίζοντας Medievil. Oh, yes!George_Zokas_Freefall_001.jpg

Ο Zok, λοιπόν, έχει ένα αρκετά πετυχημένο gaming κανάλι στο YouTube, το “Σχέδιο Β”, με περισσότερους από 30.000 subscribers. Λογικό, αφού σε αυτό έχει χύσει κόπο και ιδρώτα, έχοντας ανεβάσει περισσότερα από 500 videos (…and counting), ενώ σε όλα φαίνεται η αγάπη του (κάποιοι θα την έλεγαν και “μανία” – απλά ζηλεύουν που τους πιάνει αναγούλα στα 3D παιχνίδια) για το χόμπι. Του gaming, ντε!

Κοίτα, όμως, τι κάνει ο άνθρωπος για να διατηρήσει ζωντανό το κανάλι του… Κοίτα τι πτώση είναι διατεθειμένος να ανεχτεί για χάρη της τηλεθέασης. Ή, έστω, στρημοθέασης. Βιντεοθέασης. Whatever… Ο Zok, λοιπόν, θα έπεφτε πολύ χαμηλά – πάρα πολύ χαμηλά, για την ακρίβεια, κάπου ανάμεσα στα τέσσερα με πέντε χιλιόμετρα – για χάρη του καναλιού και των θεατών του (που, στοίχημα, είναι σκληρή η κενωνία, θα φώναζαν ρυθμικά “πήηηη-δα, πήηηηη-δα”) αν η πτώση του ξεκινούσε από το έδαφος. Πάντα προνοητικός, σκέφτηκε πως αν μετακινούσε την αφετηρία 4,5 χιλιόμετρα “προς τα πάνω”, απλά “θα ερχόταν στα ίσα” του. Μα, τι γράφουμε;

George_Zokas_Freefall_002.jpg

Η αλήθεια είναι πως το να προλογίσεις ένα τέτοιο βιντεάκι είναι κομματάκι δύσκολο, και έτσι μάλλον δεν θα πρέπει να μας κατηγορήσετε που ξεφύγαμε. Θέλετε μια απλή και σταράτη περιγραφή του “με τι έχει να κάνει” και να αφήσουμε τις ανοησίες; Με αυτό που είπαμε στην εισαγωγή μας:

Ο Γιώργος Ζώκας, γνωστός και ως Zok, πήρε παραμάσχαλα (σε κάποια πλάνα… κυριολεκτικά) ένα PSP “φορτωμένο” με το Medievil, “καβάλησε” ένα αεροπλάνο, ανέβηκε στα 4,5 χιλιόμετρα υψόμετρο και… πήδηξε. Θεωρητικά, παίζοντας. Πρακτικά, στα πλάνα δεν φαίνεται να έπαιξε και τόοοοσο πολύ, αλλά μην ζητάμε και πολλά. Εξάλλου… Πόσο μπορεί να κράτησε η πτώση; Σιγά μην προλάβαινε και “να βγάλει πίστα”!

Συγχαρητήρια για το… θάρος και την προσπάθεια στον Γιώργο, και απλά ευχαριστούμε για το βιντεάκι του που μας “κόλλησε” για ένα χαρούμενο δεκαλεπτάκι στην οθόνη μας.

Θυμηθείτε να επισκεφθείτε και το πλήρες κανάλι του Zok στο YouTube, το “Σχέδιο Β”, με ένα κλικ στην πηγή μας.

Ody's thoughts

Go, George, Go! Την επόμενη φορά, παίξε DS σε κλουβί ανάμεσα σε λευκούς καρχαρίες! Τι παει να πει “όχι”;! Do it, λέμε! Μπορείς!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.