Κατέβασε τσάμπα το ToeJam & Earl 3. Για… Dreamcast. Σε… beta!

Μια από τις πλέον σουρεάλ ειδήσεις που (δεν) θα περίμενε να γράψει ποτέ κανείς είναι αυτή. Αυτή εδώ. Ναι, της ανεπίσημης κυκλοφορίας του beta κώδικα ενός ακυκλοφόρητου τίτλου για το εδώ και δεκαετία dead Dreamcast!
ToeJam_and_Earl_001.jpg

Και όμως, να που το είδαμε και αυτό. Βέβαια, έχει ξανασυμβεί, αλλά συνήθως όχι “με την εύνοια των δημιουργών”, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Οι περιπέτειες των ToeJam & Earl, λοιπόν, έφτασαν αισίως στις τρείς, με την σειρά να έχει ξεκινήσει στις 16bit κονσόλες – το MegaDrive/Genesis της Sega και το Super Nintendo Entertainment System της Microsoft (όχι, ποιάς νομίζατε πως ήταν;! :-P ). Το τέλος της ήταν άδοξο, με τον τρίτο τίτλο να ετοιμάζεται και για το Dreamcast της Sega, αλλά λόγω της (εμπορικής) αποτυχίας της κονσόλας, κατέληξε να εμφανίζεται ως μια κακή μεταφορά στο πρώτο Xbox. Και εκεί, τους χάσαμε.

Τώρα, μετά από περίπου μια δεκαετία, ο χρήστης ZakhooiTM αγόρασε ένα Dreamcast dev kit, δηλαδή “μια από εκείνες τις κονσόλες στις οποίες οι προγραμματιστές έφτιαχναν τα παιχνίδια του Dreamcast” και, για δες..! Στο δίσκο της είχε τον κώδικα της ακυκλοφόρητης έκδοσης του ToeJam & Earl 3 για αυτή την κονσόλα!

Αφού επικοινώνησε με τους αρχικούς δημιουργούς του τίτλου, Greg Johnson και Mark Voorsanger, του έδωσαν το OK να τον διαθέσει ελεύθερα online, με την προϋπόθεση πως δεν θα τον πουλούσε – δεν θα αποκτούσε, γενικότερα, έσοδα ο ίδιος με τον δικό τους κόπο. Και προειδοποίησαν πως αυτό ήταν απλά μια υπόσχεση πως δεν θα του έκαναν οι ίδιοι μήνυση, μα δεν μιλούσαν και εκ μέρους της SEGA – που είχε και έχει τα δικαιώματα για τη σειρά.

Έτσι, ο ZakhooiTM διέθεσε online το παιχνίδι και, τώρα πια, όποιος έχει ακόμη σε κάποια… ντουλάπα ένα παλιό Dreamcast – από τις πρώτες εκδοχές της κονσόλας που “ήταν πιο συμβατές με τα γραμμένα δισκάκια” (δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες διότι θα μας κατηγορήσουν ως… υποκινητές πειρατείας), μπορεί να κατεβάσει τον τίτλο, να “τον κάψει” σε ένα δισκάκι και… Να δει ό,τι δεν είδε κανένας κάτοχος Dreamcast, στην ιστορία του ever.

Όχι πως στην πράξη “λέει και τίποτα”, από ό,τι λένε όσοι το είδαν, ενώ θυμίζουμε πως είναι καρα-beta (όπως λέμε “ημιτελές”).

Info

Θα το βρεις εδώ. Η πηγή μας, αντίθετα, θα σε οδηγήσει στο Kotaku – όπου πετύχαμε αρχικά την είδηση.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.