Το PlayStation 4 σπρώχνει το PS Vita

Από ότι φαίνεται, το PlayStation 4 δεν είναι μόνο “η νέα κονσόλα της Sony”, “η next-gen ψυχαγωγία που θέλουν οι περισσότεροι”, αλλά και μια… σωτήρια λέμβος για το PS Vita!
ps vita slim 002

Χάρη στη λειτουργία remote play, που επιτρέπει στα παιχνίδια του PlayStation 4 να “προωθούνται” στο PS Vita – ώστε να τα παίζει με τα δικά του χειριστήρια, στη δική του οθόνη – έχει φανεί αρκετά ελκυστική σε αρκετούς gamers που… το τίμησαν με τον οβολό τους.

Ναι, αυτό σημαίνει “το PS Vita άρχισε να πουλάει”, όσο… απίστευτο και αν φαίνεται αυτό για την μέχρι-τώρα-αποτυχημένη-αλλά-αντικειμενικά-πολύ-καλή κονσολίτσα της Sony.

Βασικό μειονέκτημα της παρέμενε – και παραμένει – η… τραγικά μικρή συλλογή τίτλων της, που αποτελείται σε πάρα (μα πάρα) πολύ μεγάλο βαθμό από “μικρά” παιχνίδια, indie παραγωγές και “μεταφορές” από άλλες πλατφόρμες.

PS Vita

Από ό,τι φαίνεται, η απόκτηση πρόσβασης στη next-gen συλλογή του PlayStation 4 βοήθησε αρκετά, αφού – τουλάχιστον στη Βρετανία – οι πωλήσεις του PS Vita αυξήθηκαν κατά 68% στην πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του PS4, και 65% στην δεύτερη. Όχι και άσχημα!

Ακόμη και έτσι, όμως, η πραγματική συλλογή τίτλων του εξακολουθεί να… χωλαίνει, και μοναδική πραγματική και απόλυτη σωτηρία για αυτό θα είναι αν “πέσουν επάνω του” και άλλες μεγάλες εταιρείες, όχι-άμεσα-σχετιζόμενες-με-τη-Sony, δημιουργώντας original τίτλους για αυτό.

Ody's thoughts

Και ΤΙ γίνεται με “εκείνο το Bioshock” που υποτίθεται θα κυκλοφορούσε για αυτό εδώ και χρόνια (πείθωντας με να το αγοράσω); Ε; Που είναι; Που;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.