Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες για τη CyanogenMod ROM

Η δημοφιλέστερη ROM στον πλανήτη, η CyanogenMod, έχει πια μετατραπεί σε… ασταμάτητη δύναμη!cyanogenmod_002.jpg

Ήταν και παραμένει μια από τις λίγες ROMs – όπου “ROM” το πακέτο λειτουργικού συστήματος και “βασικών εφαρμογών” ενός smartphone/tablet – που διατίθεται για πολλές και διαφορετικές συσκευές, παρέχοντας σε όλες μια κοινή εμπειρία. Μια ποιοτική και γρήγορη εμπειρία. Ακριβώς αυτή για την οποία φημίζεται, και που δικαιολογεί το ότι η CyanogenMod ROM έφτασε τους 10.000.000 χρήστες!

Ναι, ο αριθμός αφορά όλες τις συσκευές στις οποίες “τρέχει” η ROM – δεν είναι σαν να λέμε “δέκα εκατομμύρια Nexus 5” αλλά περισσότερο “πενήντα χιλιάδες Nexus, εκατό χιλιάδες Nexus 5, καμιά πεντακοσάρα χιλιάδες Galaxy S” κ.λπ. Είναι, όμως, όλα “ενεργές συσκευές” – αφού η ομάδα αφαιρεί από τη λίστα της όποια συσκευή δεν έχει… “δηλώσει παρόν” για διάστημα μεγαλύτερο των 90 ημερών.

Με άλλα λόγια, θα έλεγες πως είναι πιο πετυχημένη και από τα… Windows Phone (αν συγκρίνεις και το διαφημιστικό budget της κάθε προσπάθειας – που στην περίπτωση της CyanogenMod ήταν μηδενικό, ενώ στην περίπτωση των Windows Phone… τουλάχιστον επταψήφιο).

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.