Περισσότερη μνήμη από τη Samsung για κινητά και tablets

Η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει ένα νέο τύπο τσιπακίου (chip, de!) μνήμης που “στριμώχνει” στην μια και μόνη επιφάνεια του 8 ολόκληρα gigabits μνήμης. Αυτό, επι 4, θα μας δώσει συσκευές με 4GBs – και βάλε.
Samsung_lpddr4_003.jpg

Ήδη “οι καλές” συσκευές της αγοράς έχουν 2GBs μνήμης, ενώ το Galaxy Note 3 της Samsung έχει αυξήσει περισσότερο το “ταβάνι”, με 3GBs μνήμης. Η ανάγκη για περισσότερη μνήμη στις φορητές συσκευές μας, ειδικά αφού έχουν πια αναλάβει και πολλές πολύπλοκες και πιο-απαιτητικές-από-ό,τι-εκτιμούσαμε-αρχικά-πως-θα-χρειαζόμασταν-από-mobile-συσκευές εργασίες, που παλαιότερα ολοκληρώναμε στους υπολογιστές μας, έχει αυξηθεί δραματικά. Η Samsung μόλις ετοίμασε την απάντηση. Ή, έστω, μια πιθανή απάντηση, ως λύση στο πρόβλημα.

Τα νέα της τσιπάκια, τεχνολογίας Low Power DDR4 ή, εν συντομία, LPDDR4, είναι ταχύτερα από τα LPDDR3 που χρησιμοποιούνται σήμερα “στις καλές” συσκευές της αγοράς, αλλά ακόμη και από τις μνήμης DDR3 που χρησιμοποιούμε στους υπολιστές μας. Παράλληλα, όπως δηλώνει και το όνομα τους, έχουν χαμηλές ανάγκες σε τροφοδοσία, όντας σχεδιασμένα εξαρχής για χρήση σε φορητές συσκευές.

Samsung_lpddr4_002.jpg

Και αφού καταφέρνουν να στριμώχνουν 8-gigabit-σε-ένα-τσιπάκι, με σχετικά μικρή επιφάνεια, δεν θα είναι δύσκολο να στριμώξει κάθε κατασκευαστής τουλάχιστον 4 από αυτά στη συσκευή του, χαρίζοντας της ισάρριθμα GigaBytes – και, πρακτικά, το διπλάσιο από το 99,9% “των καλών” σημερινών συσκευών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.