Επιτέλους το Jailbreak για iOS 7.0-7.0.4 είναι εδώ!

Όπως ανακοίνωσαν οι Evad3rs (ομάδα ανάπτυξης jailbreak) το νέο jailbreak για το νέο iOS 7 κυκλοφορεί από σήμερα!
iPhone 5s 2

Σε όσους αρέσει να πειραματίζονται και να ξεφεύγουν από πρότυπα, στάμπες και… περιορισμούς, η λέξη “jailbreak” είναι γνωστή. Αν δεν γνωρίζετε τι εστί jailbreak, έτσι έχει καθιερωθεί να αποκαλείται το “ξεκλείδωμα” της iOS συσκευής σας – όπως λέμε iPhone, iPod Touch, iPad. Και ναι, ο όρος σημαίνει “το σκάω από το κελί μου” – όπου “κελί”, οι περιορισμοί που η Apple θέτει στο iOS για να διασφαλίζει μια συγκεκριμένη εμπειρία χρήσης για τους αγοραστές των συσκευών της (και, για τους… φαρμακόγλωσσους, απόλυτο έλεγχο στα προϊόντα της).

ios-7-untethered-jailbreak.jpg

Στα πλεονεκτήματα “του να κάνεις jailbreak” τη συσκευή σου εντάσσεται η δυνατότητα παραμετροποίησης της σε επίπεδα που δεν επιτρέπει η… μαμά Apple και το κατέβασμα των εφαρμογών επι πληρωμή τσαμπέ-ολέ διά όχι-και-τόσο-νόμιμων οδών (πράγμα που αναφέρουμε μεν ως δυνατότητα, δεν προτείνουμε δε – αφού ούτε οπαδοί της πειρατείας είμαστε, ούτε έχουμε όρεξη να σας εξηγούμε τα πιθανά προβλήματα που μπορούν να εμφανιστούν από τη χρήση παράνομου, ανεπίσημου και ολικώς ανεξέλεγκτου λογισμικού).

Από την άλλη, το βασικό μειονέκτημα είναι πως ενώ το jailbreak θεωρείται “νόμιμο”, με την έννοια του “δικαιώματος του χρήστη να κάνει ό,τι θέλει με τη συσκευή που έχει αγοράσει”, αυτό δεν σημαίνει πως είναι υποχρεωμένη να το αποδεχτεί και η ίδια η Apple – και έτσι, τσουπ: ακυρώνεται η εγγύηση της συσκευής σου! Tough luck!

Όσοι λοιπόν έχουν ως… χόμπι το jailbreak (ή έχουν αγοράσει μια συσκευή με την τελευταία έκδοση του iOS 7 – ή αναβαθμίσει σε αυτό την υπάρχουσα συσκευή τους) μάλλον γνωρίζουν πως το τελευταίο jailbreak που είχε κυκλοφορήσει αφορούσε στην έκδοση iOS 6.1.3. Ναι, αυτό σημαίνει πως όσοι αγόρασαν καινούριες συσκευές (iPhone 5S,iPhone 5C,iPad Air, iPad Mini Retina), που έχουν προεγκατεστημένη την έκδοση iOS 7.0, ή αναβάθμισαν ένα παλαιότερο μοντέλο σε αυτό, δεν μπορούσαν μέχρι σήμερα να το “ξεκλειδώσουν”. Αυτό, όμως… “παλιά” – αφού από σήμερα υπάρχει νέο jailbreak και για αυτό.

Βέβαια, θα προτείναμε να μην βιαστείτε να το δοκιμάσετε, διότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα, οπότε λίγη υπομονή μόνο υπέρ σας θα είναι. Αν… δεν κρατιέστε, και δεν σας πειράζει να αντιμετωπίσετε προβλήματα (θυμίζουμε: μην μας κλαφτείτε), θα βρείτε το link για το κατέβασμα του στην πηγή μας.