Δημιουργία ringtones για iphone

Πολλοί φίλοι με ρωτάνε αν γίνεται να έχουν ringtones στο iPhone όποιο τραγούδι θέλουν και χωρίς τον περιορισμό των 30 δευτερολέπτων που έχει ορίσει η Apple. Η απάντηση; “Ναι, γίνεται”. Και, όπως θα δούμε, με δυο ή και περισσότερους τρόπους.GamingMusic2BT

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα ringtone για το iPhone του, αλλά για τις ανάγκες αυτού του θέματος διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε δυο… αντιδιαμετρικά αντίθετους: έναν σύντομο και εύκολο (για όσους τα προτιμούν όλα “στο πιάτο”) και έναν λίγο πιο πολύπλοκο αλλά αποδοτικότερο, πληρέστερο, πιο ευέλικτο (και καταλληλότερο για τους… μαζόχες της παρέας)! Μέσα από αυτούς θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε ringtones-των-30 δευτερολέπτων με ένα έτοιμο πρόγραμμα και ringtones-ότι-διάρκειας-θέλουμε και πάνω απ όλα ότι ποιότητας θέλουμε, “χειροκίνητα”! Πάμε; Πάμε! Γιατί αν δεν “πάμε”, τι να κάνουμε να μείνουμε εδώ;!

Apple_Music.jpg

Πρώτος και σύντομος τρόπος είναι με την χρήση του προγράμματος iringer που μπορείς να κατεβάσεις με ένα κλικ εδώ.

Αφού το εγκαταστήσεις θα δεις 3 βασικά, στρογγυλά κουμπιά.

iringer.jpg

Πατάς το κουμπί import.

Πατάς το πρώτο κουμπί από αριστερά (ναι αυτό με τον υπολογιστή), επιλέγεις το κομμάτι που θες και πατάς άνοιγμα.

Επιλέγεις τα 30 δευτερόλεπτα που θες, τραβώντας το ποντίκι με πατημένο το αριστερό πλήκτρο του mouse στην κυματομορφή αριστερά ή δεξιά.

Πατάς export και στο παράθυρο που εμφανίζεται προσέχεις να επιλέξεις το “Export Tone to iTunes”.

Συνδέεις το iPhone στον υπολογιστή και στο iTunes επιλέγεις στο menu “tones” το κουτάκι του συγχρονισμού.

Πατάς το κουμπί sync (βρίσκεται κάτω δεξιά στο iTunes) και τα ringtones σου μεταφέρονται στο iPhone απ όπου μετά μέσα απο τις ρυθμίσεις του κινητού μπορείς να το ορίσεις
ως ήχο κλήσης!

GamingMusic2FT

Δεύτερος και λίγο πιο δύσκολος τρόπος είναι με την χρήση του Audacity και… άλλων (θα βρεις links για αυτά παρακάτω, καθώς θα αναφερόμαστε σε αυτά). Σημειώνω πως αν θέλεις να κάνεις ολόκληρο κομμάτι ringtone και όχι κάποιο σημείο του, μπορείς να παραλήψεις το πρώτο βήμα.

Audacity.jpg

Αρχικά επιλέγουμε το κομμάτι που θέλουμε και το εισάγουμε στο Audacity (για όσους το αγνοούν επιδεικτικά, το Audacity είναι ένα απλό δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου, το προτείνω για τους παραπάνω λόγους αλλά και επειδή είναι πολύ εύκολο – το κατεβάζεις δωρεάν με ένα κλικ εδώ). Kόβουμε ακριβώς το σημείο που θέλουμε* και πατάμε Αρχείο -> Εξαγωγή Ως και επιλέγουμε την μορφή MP3 (για να γίνει η κωδικοποίηση σε mp3 format θα χρειαστείς το lame codec – μην… αγχώνεσαι, το Audacity θα σου προτείνει να στο κατεβάσει μόνο του).

Info

Για να βρεις “το σημείο που θέλεις” απλά πάτα play και πρόσεξε “που βρίσκεται η γραμμούλα που κινείται κατά μήκος της κυμματομορφής” όταν αρχίζει και τελειώνει το τμήμα του μουσικού κομματιού που φόρτωσες σε αυτό και θα ήθελες ως ringtone. Το βρήκες; Τέλεια! Πάτα stop και “μάρκαρε”, κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του mouse, ακριβώς αυτό το τμήμα. Δηλαδή, κάνε αριστερό κλικ στην αρχή του, κράτα πατημένο το πλήκτρο και “τράβα” το μέχρι το τέλος του σημείου που… “στάμπαρες” (“με το μάτι” εννοούμε, έτσι;!) νωρίτερα καθώς άκουγες το κομμάτι. Συγχαρητήρια! Μόλις επέλεξες ένα… εμ… κομμάτι του… εε… κομματιού σου! Τώρα, κράτα πατημένο το CTRL και πάτα, κατά σειρά: C, N, V. Συγχαρητήρια! Μόλις “αντέγραψες” το τμήμα που σε ενδιέφερε από το κομμάτι σου σε ένα νέο αρχείο – πάτησες CTRL+C (Copy), CTRL+N (New File) και CTRL+V (Paste), διαδοχικά αντιγράφοντας το κομμάτι που ήθελες, δημιουργώντας ένα νέο κενό αρχείο και επικολλώντας το σε αυτό. Συνεχίζεις από εδώ.

Πετάμε το κομμάτι στο iΤunes και πατάμε πάνω του δεξί κλικ -> Create ACC version (ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι επειδή τα iPhones υποστηρίζουν ως ringtone μόνο αρχεία τύπου ACC). Μετά βρίσκουμε το αντίγραφο του κομματιού που κάναμε ACC και με ένα δεξί κλικ πάνω του επιλέγουμε το “εμφάνιση σε Windows Explorer”.

Το ringtone είναι έτοιμο, όμως το “να το περάσεις στο iPhone” είναι ένας νέος… Γολγοθάς, αφού αυτό δεν είναι εφικτό μέσω του iTunes. Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια λύση σαν το DiskAid – που μπορείς να κατεβάσεις από εδώ. Αφού το ανοίξεις πας στον φάκελο /Library/Ringtones/ και πετάς μέσα το ringtone.

Η διαδικασία ίσως σου φανεί λίγο δύσκολη την πρώτη φορά αλλά όταν μπεις στο πνεύμα θα είναι παιχνιδάκι, αν θέλεις να φτιάξεις γρήγορα ringtone σίγουρα θα επιλέξεις τον πρώτο τρόπο, αν όμως είσαι πιο ψαγμένος και θες περισσότερα, ο δεύτερος είναι μονόδρομος. Αν παρόλα αυτά κολλήσεις κάπου, εδώ είμαστε!