Έρχεται το οικονομικό αλλά ισχυρό Moto G!

Ψάχνεις φτηνό αλλά δυνατό και ποιοτικό κινητό? Η Motorola έχει την λύση!moto-g.jpg

Όπως ανακοίνωσε η Αμερικάνικη εταιρία (και, θυμίζουμε, “επίσημο παράρτημα κατασκευής mobile συσκευών της Google” τώρα πια), στις αρχές του 2014 θα κυκλοφορήσει το “μικρό αδερφάκι του Moto X, το Moto G σε 30 χώρες μεταξύ των οποίων και αρκετές Ευρωπαϊκές.

Το Moto-G θα έρθει εξοπλισμένο με… οθονάρα 4.5 ιντσών με ανάλυση 720 x 1280 pixels ((~326 ppi) και επίστρωση γυαλιού Corning Gorilla Glass 3 – έτσι για να μην… νιώθει πόνο και αντέχει στην όποια σαδιστική μεταχείριση η οθόνη του. Θα έχει επεξεργαστή Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7, 1GB μνήμης RAM, WiFi στα 2,4GHz μόνο (όχι και στα 5), Bluetooth 4.0 και εμπρόσθια κάμερα στο 1.3MP. Η έκδοση του Android που θα “φοράει” θα είναι η 4.3, η οποία όμως λίαν συντόμως θα αναβαθμιστεί σε 4.4.

Για να κρατήσει την τιμή χαμηλή η Motorola έπρεπε να κάνει κάποιους συμβιβασμούς: η πίσω κάμερα είναι στα 5mp (αλλά αν πραγματικά θέλεις “καλές φωτογραφίες”, αγόρασε καλύτερα μια… ψηφιακή κάμερα με 100€ και θα βγάζεις φωτογραφίες καλύτερες απο κάθε κινητό), ενώ δεν υπάρχει και υποστήριξη 4G (κάπως αδιάφορο για την Ελλάδα μιας και δεν… υπάρχει και η τρελή κάλυψη!). Επιπλέον, απο το κινητό απουσιάζει και το chip NFC (το οποίο όμως δεν έχω δει να χρησιμοποιείται σχεδόν απο κανέναν οπότε και πάλι μικρό το κακό). Οι δυνατότητες παραμετροποίησης της εξωτερικής εμφάνισης του Moto G δεν θα είναι και τόσο πολλές όσο αυτές του Moto X – που αποτέλεσαν και βασικό χαρακτηριστικό του, αλλά το “πίσω καπάκι”, η “πλάτη” του, θα μπορεί να “βγει” και αλλαχθεί με άλλες σε διαφορετικά χρώματα. Όχι, όμως: αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι “αποσπώμενη” και η μπαταρία – αλλά κατά την ίδια τη Motorola θα είναι αρκετή για 2 μέρες γενικής χρήσης, “παίζοντας” στα 2070 mAh. Το ίδιο… μη-ευέλικτο παρουσιάζεται και όσον αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, που επίσης δεν θα είναι επεκτάσιμος, καθώς δεν υπάρχει υποδοχή για κάρτα microSD.

Αυτοί πάνω-κάτω είναι οι συμβιβασμοί που έκανε η Motorola για να μας φέρει το κινητό στην εκπληκτική τιμή αγοράς $179 για το μοντέλο των 8GB και $199 για το μοντέλο των 16 GB (φαντάζομαι Ελλάδα θα κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ).

Για τα μάτια σας και μόνο:

Η άποψη του DrGreem:
Η τεχνολογία των κινητών τηλεφώνων είναι πιο προσιτή από ποτέ και αυτό το κινητό είναι η απόδειξη. Συνδυάζοντας “όνομα”, ποιότητα και τιμή, θεωρώ πως είναι μονόδρομος…