Το χειριστήριο του Wii U στο PC;!

Hackers βρήκαν τρόπο να κάνουν το χειριστήριο-tablet του Wii U να συνεργάζεται απόλυτα και δίχως κανένα πρόβλημα με τα PCs.
Wii U - Wallpaper 001

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που χειριστηρίου το Wii U της Nintendo, είναι πως επιτρέπει σε πάρα πολλά παιχνίδια της κονσόλας να προβάλλονται και να παίζουν αποκλειστικά σε αυτό, σαν να έπαιζαν σε ένα τυπικό tablet. Εξαφανίζοντας, δηλαδή, την ανάγκη χρήσης μιας άλλης οθόνης, και… “απελευθερώνοντας” την τηλεόραση για την υπόλοιπη οικογένεια.

Παράλληλα, φυσικά, παίζει και το ρόλο κανονικού χειριστηρίου, έχοντας όλα τα πλήκτρα, μοχλούς, κτλ, που θα περίμενε να συναντήσει κανείς σε ένα joypad κονσόλας.

Όλα αυτά, λοιπόν, μπορούν να λειτουργήσουν και σε συνεργάσια του joypad όχι με το Wii U, αλλά με ενα PC, όπως απέδειξαν hackers στη φετινή Chaos Communications Congress.

Wind Waker HD 002

Και το πιο ιδανικό είναι πως για να αποδείξουν τα ευρήματά τους, αναμεσά στα υπόλοιπα, έδειξαν και το The Legend of Zelda: Wind Waker να τρέχει στην πρώτη εκδοχή του, για Gamecube, μέσω ενός εξομοιωτή στο PC.

Ody's thoughts

Που, θυμίζουμε, “ο εξομοιωτής” προφανώς ήταν ο Dolphin – δεν υπάρχει και άλλος – που εκτός από το Gamecube εξομοιώνει και το Wii. Και έτσι, ένα… PC με το χειριστήριο του Wii U έχει πρόσβαση πανομοιότυπη-με-το-Wii-U σε… περισσότερους τίτλους της Nintendo από ό,τι το ίδιο το Wii U!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.