Ποιός θα είναι ο επόμενος CEO της Microsoft?

Σε πέντε υποψήφιους έχει κατασταλάξει η Microsoft για τον επόμενο της CEO, σύμφωνα με το Reuters.microsoft-ces-booth.jpg

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ονόματα όπως ο CEO της Ford Alan Mulally, ο πρώην CEO της Nokia Stephen Elop, καθώς και άτομα από την ίδια την Microsoft, όπως ο πρώην CEO του Skype Tony Bates αλλά και ο υπεύθυνος των cloud υπηρεσιών της εταιρίας Satya Nadella.

Ας τους πάρουμε λοιπόν με την σειρά τον καθένα.

ford-alan-mulally.jpg
Ο Alan Mulally, βρίσκεται στο τιμόνι της Ford από το 2006. Το 2009 την “έσωσε” από χρεοκοπία. Παρόλο που θέλει να τηρήσει την συμφωνία του με την Ford και να μην φύγει από την εταιρία μέχρι να λήξει και το συμβόλαιο του, θεωρείται ο πιο κοντινός στην διαδοχή της θέσης.

Stephen_Elop_008.jpg
Ο Stephen Elop, είναι… γνωστό μουτράκι. Πριν αναλάβει τα ηνία της Nokia ήταν υπάλληλος της Microsoft. Τώρα, με τις εξαιρετικές κινήσεις του κατάφερε να κάνει την Nokia να πουληθεί στην Microsoft για 7,2 δις. Αξιοσημείωτο είναι ότι της Microsoft της κόστισε πιο ακριβά η αγορά της πλατφόρμας Skype αφού πλήρωσε γι’ αυτό 8,5 δις. Σημειώνουμε πως ο Elop έχει αναφέρει πως αν εκλεγεί πρόεδρος, σχεδιάζει να πουλήσει τμήματα της εταιρίας όπως η μηχανή αναζήτησης Bing και όλο το “κομμάτι” του Xbox.

Tony+Bates+Microsoft+Announces+Skype+Acquisition+1NvsMVYRMAHx.jpg
Ο Tony Bates ήταν CEO του Skype. Πριν φυσικά αυτό αγοραστεί από την Microsoft. Τώρα, είναι υπεύθυνος για τον στρατηγικό σχεδιασμό και την ανάπτυξη της εταιρίας.

Satya_Nadella.jpg
Ο Satya Nadella πριν γίνει μέλος της εταιρίας, δούλευε για την Sun Microsystems. Πριν φυσικά αυτή αγοραστεί από την Oracle. Σύμφωνα με την Microsoft, δουλεύει πάνω στο Cloud OS. Χάρη σε αυτό λειτουργούν οι cloud υπηρεσίες των Office 365, Bing, SkyDrive, Xbox Live, Skype και Dynamics.

Mike_Lawrie.jpg
Ένα λιγότερο γνωστό όνομα, που δεν αναφέρθηκε πιο πάνω, είναι του Mike Lawrie. CEO της Computer Sciences Corporation (CSC), κατάφερε πέρυσι να σώσει την εταιρία απολύοντας το 80% των αντιπροέδρων και αναθέτοντας στο υπόλοιπο 20% νέα καθήκοντα. Θεωρείται, μαζί με τον Mulally, κατάλληλος για την διαδοχή.

Η Microsoft μέχρι τώρα δεν έχει σχολιάσει κάτι περαιτέρω. Οι επενδυτές πιέζουν το διοικητικό συμβούλιο να επιλεχθεί διάδοχος ο οποίος είναι ικανός στις αποστολές διάσωσης. Ο λόγος είναι ότι η Microsoft έχει μείνει πολύ πίσω στον τομέα του mobile computing – τομέας όπου οι ανταγωνίστριες Google και Apple κυριαρχούν.

Τέλος, έχει αναφερθεί η πιθανότητα να αναλάβει κάποιος προσωρινά, ώστε να μπει η εταιρία στην σωστή κατεύθυνση, και μετά να αναλάβει άλλο στέλεχος.

Info

Πρόσθετη πηγή: The Verge