Γιατί χρησιμοποιούμε τόσο κακά passwords;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι κοκκινομάλλες (!!!) έχουν την τάση να διαλέγουν τα καλύτερα passwords.Heavenly_Sword_Nariko_Readhead_Playstation_3.jpg

Η ίδια έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι οι… μουσάτοι και οι έχοντες… ατημέλητη χαίτη, διαλέγουν τα χειρότερα!

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι γυναίκες τείνουν να προτιμούν το μεγαλύτερο μέγεθος και οι άντρες την μεγαλύτερη ποικιλία.

Info

Πάψτε! Ακόμα για passwords μιλάμε!

Συνεχίζοντας, το πιο δημοφιλές χρώμα που χρησιμοποιείται μέσα σε password φαίνεται πως είναι το μπλε (πιθανότατα επηρεασμένο από τα facebook, twitter, google).

Καταλήγοντας, η έρευνα κρίνει πως, ως… όντα, ως “άνθρωποι”, η ικανότητα μας να “φτιάχνουμε” καλά passwords δεν είναι ανεπτυγμένη ακόμα καλά.

Swordfish_Password.jpg

Ενώ θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε passwords τα οποία δεν έχουν κάποια προσωπική σχέση με εμάς για λόγους ασφαλείας, εντούτοις, όλοι τείνουμε να χρησιμοποιούμε γενέθλια, ημερομηνίες γάμου, ονόματα ανιψιών, παππούδων, κατοικίδιων, μπατζανάκηδων, τρίτων εξαδέλφων του θείου της νύφης μας κτλ.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ακόμη πιο… τραγικά όταν μιλάμε για τετραψήφια PINs (όπως οι κωδικοί των ΑΤΜs). Εκεί, ενώ οι πιθανές εναλλακτικές φτάνουν στους 10.000 συνδυασμούς, το 80% από μας διαλέγει μέσα από μόλις 100 πιθανές εναλλακτικές!

Info

Δείτε πόσο ασφαλές είναι το password σας με μια επισκεψούλα εδώ: How secure is my password?