TeamViewer 9 για να πετάει η ομάδα!

Ταχύτερο, ευκολότερο, ασφαλέστερο


Το πασίγνωστο πρόγραμμα απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης επιστρέφει με τη νέα του έκδοση, να διατίθεται σε beta. Βασικά παραμένει το ίδιο και πάρα πολύ καλό TeamViewer που ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά προσθέτει μερικά πολύ χρήσιμα εργαλεία. Εδώ αναφέρουμε τα βασικότερα για προσωπική χρήση. Μπορείτε να πάτε στο website και να δείτε περισσότερα νέα στοιχεία, ειδικά για επαγγελματική χρήση. Βεβαίως, η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μόνο για προσωπική χρήση.
teamviewer9

– Ανοίξτε πολλαπλές συνδέσεις σε διαφορετικές καρτέλες: Ανοίξτε πολλαπλές απομακρυσμένες συνεδρίες σε καρτέλες, ακριβώς όπως και στο πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Για ακόμη καλύτερη εποπτεία, μπορείτε επίσης να ανοίξετε σε ξεχωριστές καρτέλες όλες τις οθόνες που ανήκουν σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Θα παρακολουθείτε τα πάντα συνέχεια καθώς οι ανοιγμένες καρτέλες θα αναβοσβήνουν όταν παρατηρείται δραστηριότητα στον απομακρυσμένο υπολογιστή, όπως π.χ. ένα νέο μήνυμα από έναν πελάτη.

– Ενεργοποίηση με Wake-on-Lan: Θέλετε να εξασφαλίσετε πρόσβαση 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα στον υπολογιστή σας -χωρίς να τον αφήνετε συνέχεια σε λειτουργία; Με τη νέα δυνατότητα Wake-on-LAN, μπορείτε να “αφυπνίσετε” τον υπολογιστή σας από απόσταση οποτεδήποτε θέλετε να έχετε πρόσβαση σε αυτόν. Η δυνατότητα αφύπνισης λειτουργεί απλά, μέσω ενός άλλου υπολογιστή με TeamViewer εντός του τοπικού δικτύου σας ή μέσω δρομολογητή.

– Μεγαλύτερη ασφάλεια με έλεγχο δύο επιπέδων: Προστατέψτε τον λογαριασμό σας στο TeamViewer από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μέσω του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αν τυχόν πέσει σε λάθος χέρια ο κωδικός πρόσβασης. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε έναν κωδικό ασφαλείας για το smartphone σας με τη βοήθεια μίας από τις καθιερωμένες εφαρμογές πιστοποίησης (π.χ. Google Authenticator). Κατά τη διαδικασία σύνδεσης θα σας ζητείται τόσο ο κωδικός ασφαλείας όσο και ο κωδικός πρόσβασης. Με αυτόν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, το TeamViewer σας βοηθά, μεταξύ άλλων, να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις των προτύπων HIPAA και PCI DSS.

– Εκτεταμένο copy-paste για κατευθείαν ανταλλαγή αρχείων στο desktop, ακόμη και σε μηχανήματα που δεν ανήκουν στο ίδιο τοπικό δίκτυο. Αντιγράψτε αρχεία, φακέλους, εικόνες, στιγμιότυπα οθόνης, κείμενο και πίνακες -μαζί με τη μορφοποίηση- από έναν υπολογιστή σε έναν άλλον μέσω του Clipboard. Π.χ. προσαρτήστε ένα τοπικό αρχείο σε ένα email που στέλνεται από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

– Καλύτερη μεταφορά μεγάλων αρχείων και πιο γρήγορη πρόσβαση στο file system. Αποστολή αρχείων σε υπολογιστές και επαφές από τη λίστα σας χωρίς να απαιτείται η δημιουργία σύνδεσης. Χρήση διακομιστή FTP για κοινή χρήση μεγάλων ποσοτήτων δεδομένων ή αρχείων. Τα όρια μεγέθους συνημμένων αρχείων email ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ξεκινήστε τώρα – το TeamViewer σας επιτρέπει πλέον να μοιράζεστε αρχεία με συναδέλφους και πελάτες με απίστευτη ταχύτητα.

– Προσαρμοσμένη λειτουργία σε Windows 8.1 και Mac OS X 10.9 “Mavericks”.

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη για να δω απόδοση, ελπίζω να έχουν φτιάξει κάπως την ταχύτητα του rendering, γιατί πολλές φορές σέρνεται, ειδικά αν ο host που συνδέεσαι έχει bandwidth χαμηλότερο από 4Mbps. Επίσης προσέξτε, γιατί σε ένα μηχάνημα με TeamViewer 9 δεν μπορεί να πάρει τον έλεγχο άλλο PC με το πρόγραμμα σε προγενέστερη έκδοση, γι αυτό καλύτερα κάντε αναβάθμιση σε όλα τα PCs σας. Άλλωστε το πρόγραμμα υπάρχει και για Mac, αλλά και για Linux.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.