Κρυπτογράφηση και από την Yahoo ως απάντηση στην NSA

Άλλη μια μεγάλη εταιρία του Internet κηρύττει πόλεμο στις υπηρεσίες ασφαλείας της πατρίδας της!yahoo wallpaper

Έχει πλάκα όλος αυτός ο χαμός που συμβαίνει με επίκεντρο την Αμερική και την υπηρεσία ασφαλείας της, NSA. Θεωρητικά, ότι κάνει το κάνει για το καλό της χώρας, και άρα δεν θα έπρεπε κανένας Αμερικανός να διαφωνεί με αυτήν. Πρακτικά, όπως πολλοί πια που γνωρίζουμε, οι τακτικές της ακροβατούν στα όρια της απόλυτης παρανομίας, οι κινήσεις της έχουν καταστρέψει τις σχέσεις της Αμερικής με πολλές άλλες χώρες, και οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας της έχουν στραφεί εναντίον της με τους χειρότερους δυνατούς τρόπους. Τώρα, στην παρέα, μπαίνει και η Yahoo!

Google's Marissa Mayer Named Yahoo CEO

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της, Marissa Mayer, στο επίσημο Tumblr της εταιρείας, από το 2014 και συγκεκριμένα μέχρι τα τέλη του Μαρτίου, η εταιρία θα χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση επιπέδου 2048bit SSL, όχι μόνο για δική της εσωτερική χρήση, αλλά και για τα δεδομένα όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της.

Φυσικά, αυτό δεν αποκλείει οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αμερικής να καταφέρνουν και πάλι με κάποιον τρόπο να βάζουν χέρι σε αυτά τα δεδομένα – είτε μέσω κάποιας τρύπας στην υλοποίηση του συστήματος κρυπτογράφησης, είτε μέσω κάποιας συμφωνίας… “κάτω από το τραπέζι” με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας. Σύμφωνα, πάντως, με την ίδια την Marissa Mayer, η Yahoo ποτέ δεν έδωσε πρόσβαση στην NSA στους servers της.

Ody's thoughts

Διότι, αν έδινε, θα μας το έλεγε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.