Η Apple αγόρασε την PrimeSense – για να… βλέπει το σπίτι σου!

Η PrimeSense ήταν η αρχική δημιουργός των τεχνολογιών που χρησιμοποιεί το Kinect του Xbox. Η Apple την αγόρασε για… διαφορετικούς λόγους από ό,τι περιμέναμε αρχικά.PrimeSense Capri 3D Sensor 001

Τι κάνει το Kinect ως λύση; “Βλέπει τι κάνεις και το λέει στην κονσόλα με την οποία είναι συνδεδεμένο, ώστε…” ΌΠΑ! Στάσου! Μύγδαλα!

Η Apple ενδιαφέρεται κυρίως, και αντίθετα με το τι περιμέναμε, για αυτό που ήδη είπαμε στο πρώτο κομματάκι της πρότασης: τη λέξη “βλέπει”. Όχι για τα νεύματα, όχι για “το τελικό αποτέλεσμα”, αλλά ακριβώς για τις δυνατότητες “ανίχνευσης του γύρω του χώρου”!

Kinect-Minority-Report-UI-2

Και έτσι, αγόρασε την δημιουργό της τεχνολογίας του, PrimeSense, ακριβώς για αυτό το λόγο: ώστε στο μέλλον να ενσωματώσει συστήματα, κυκλώματα και λογισμικό, στις συσκευές της, που θα μπορούν να “διαβάζουν” το γύρω τους χώρο.

Έτσι, θα μπορεί “να μάθει” ακριβώς τη διαρρύθμιση του σπιτιού σου, το “που έχει WiFi” και “που κάθεσαι για να βλέπεις τηλεόραση”, π.χ. Το “γιατί”, δεν είναι ένα και μοναδικό – οι πιθανότητες είναι άπειρες: για να ενεργοποιεί/απενεργοποιεί αυτόματα π.χ. το WiFi (ή να τροποποιεί την ένταση του/το ρυθμό λειτουργίας του) με αποτέλεσμα αποδοτικότερη λειτουργία/μικρότερη κατανάλωση μπαταρίας, για να σου παρουσιάζει σχετικές διαφημίσεις όταν κάθεσαι στην τηλεόραση και, φυσικά…

Εμ…

Ας το πάμε, για λίγο, στα λημέρια της κακής, κακής Επιστημονικής Φαντασίας: ώστε “να διαβάζει συνέχεια” τους χώρους όπου κινείσαι και “να στέλνει τα δεδομένα” στην Apple που, αφού το ίδιο θα συμβαίνει και με τους άλλους κατόχους συσκευών της – και είναι μπόλικοι – να μπορεί να συνθέσει έναν παγκόσμιο “χάρτη” που θα γνωρίζει ακόμη και το… τι έχουμε στην τσέπη μας – πέρα από το… δεδομένο “που βρισκόμαστε ανά πάσα στιγμή”.

“1984”, κανείς; Προφητικό το διαφημιστικό της Apple “από τότε”, αλλά… Για όλους τους λάθος (και αντίθετους με τότε) λόγους!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.