Μα, γιατί… έπεσαν οι ρυθμοί;

Ίσως παρατηρήσατε πως εδώ και περίπου μια εβδομάδα ήμαστε κάπως… εμ… Ας πούμε “αδρανείς”. Ακολουθούν εξηγήσεις.Unregistered---Stolise-To

Όπως συνηθίζουμε, και μάλλον γνωρίζει όποιος μας παρακολουθεί τόσο καιρό, κάναμε άλλη μια ανανέωση της συνολικής πλατφόρμας μας. Αυτή τη φορά η αλλαγή ξεκίνησε με ένα redesign ή, μάλλον, “ξεκαθάρισμα” του theme μας, που όμως ακόμη βρίσκεται στο πρώτο-πρώτο στάδιο της ετοιμασίας του. Με άλλα λόγια… Έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι να το δείτε εδώ, αλλά αυτή την περίοδο δημιουργήσαμε τη σημαντικότατη “βάση” του στην οποία θα χτιστεί το υπόλοιπο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι η αλλαγή που κάναμε “πίσω”, στον τρόπο που εργαζόμαστε – και που είναι αόρατη σε εσάς. Μπορούμε, όμως, να την περιγράψουμε, για να δίνουμε ιδέες και σε άλλους:

Σηκώνουμε το… κινητό μας.

Του… μιλάμε για λίγο.

Αγγίζουμε μια-δυο φορές την οθόνη.

Τσούπ: ένα post ανέβηκε στο unregistered!

Για το παραπάνω χρησιμοποιούμε ένα συνδυασμό διαφορετικών τεχνολογιών, λύσεων και μεθόδων εργασίας, ανάμεσα στις οποίες ένας 24/7 Linux server (που μας έφαγε και τον περισσότερο χρόνο για το στήσιμο) που αντλεί θέματα από διαφορετικές “πηγές” (που προτιμά κάθε συντάκτης – αρχεία .txt, emails κ.λπ.) και τα “προωθεί” στο site ως posts.

Όπως καταλάβατε, το παραπάνω δεν δημιουργήθηκε ΜΟΝΟ για το unregistered, αλλά είναι μια γενική λύση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 99,9% των sites με βάση το WordPress. Και… αντίθετα με την περίπτωση μας, είναι η ιδανικότερη προσέγγιση για μεγάλα sites όπου γράφουν πάρα πολλοί συντάκτες και η μεταξύ τους συνεργασία – αλλά και ευκολία στην καθημερινή τους εργασά – είναι επιτακτική.

Δεν θα σας… σκοτίσουμε, όμως, με τις τεχνικές λεπτομέρειες της όλης υπόθεσης. Απλά, θεωρήσαμε πως οφείλαμε να σας ενημερώσουμε για τα όποια… διαδικαστικά μας, όντας οπαδοί της… διαφάνειας – λεξούλας που είναι της μόδας τελευταίως-τελευταίως.

Αυτάαα!

Sdrager tseb

Ducklord
over and out

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.