Τέλος εποχής: ο Carmack έφυγε από την id

Αν δεν καταλαβαίνετε για ποιο λόγο είναι σημαντικό το ότι ο John Carmack έφυγε από την id Software… να σας το εξηγήσουμε.John Carmack 003

Όπως ανακοίνωσε ο Tim Willits, Studio Director της id Software, σε δήλωση του στο TechRadar, ο John Carmack έφυγε από την εταιρεία για να ασχοληθεί full time με το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift.

Ο John Carmack, λοιπόν, ήταν – και είναι – ένας άνθρωπος που βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή του. Αυτός μας έδωσε την πρώτη “μηχανή” που επέτρεπε δράση First Person Shooter, αυτός βρσκόταν “πίσω” από τις τεχνολογίες τίτλων όπως τα Doom και Quake, αυτός “έσπρωξε” την τεχνολογία των παιχνιδιών κάποτε ώστε να μεταβούμε από τα “επίπεδα” παιχνίδια των 8, 16 και 32bit συστημάτων του “τότε” στους σημερινούς 3D κόσμους.

Doom 3 BFG 001

Το ότι εγκαταλείπει την id Software για να μεταβεί σε μια εταιρεία που ασχολείται με μια νέα (για τους καταναλωτές, διότι πειραματικά υπάρχει εδώ και δεκαετίες) τεχνολογία, αυτή της Virtual Reality, σημαίνει πως και πάλι αναγνωρίζει σε αυτήν μια τεχνολογική επανάσταση. Μια αλλαγή στον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους υπολογιστές, τις κονσόλες, την τεχνολογία.

Προβλέπονται άκρως ενδιαφέρουσες εξελίξεις!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.