Τα μαγικά του Xbox One dashboard

Μπορεί να μας κατασκοπεύει, αλλά τουλάχιστον γεμίζει το μάτι!
Όπως θα θυμάστε από την περασμένη Άνοιξη που ανακοινώθηκε το Xbox One, μεγάλη, τεράστια θα λέγαμε, έμφαση δόθηκε στο πολυεπίπεδο interface του dashboard, ις φωνητικές εντολές, τις χειρονομίες μέσω Kinect, την παράλληλη λειτουργία των διάφορων προγραμμάτων και την περίφημη δυνατότητα του “application snapping”: η τελευταία έχει έντονο άρωμα Windows 8 και συνίσταται στην ικανότητα του λειτουργικού συστήματος του Xbox One να τρέχει δίπλα-δίπλα διαφορετικά προγράμματα, όπως apps, games, local ή streaming video κλπ. Τα παρακάτω clips δίνουν μια σαφέστερη εικόνα.

H Microsoft πιστεύει ότι η λειτουργία αυτή είναι τόσο κρίσιμη για τη διαφοροποίηση της κονσόλας από κάθε τι άλλο παρόμοιο κυκλοφορεί, ώστε να θυσιάζει πολύτιμα resources, μνήμη και αποθηκευτικό χώρο που θα μπορούσε να αποδοθεί στο παιχνίδι και την ποιότητα των γραφικών του, ενδεχομένως. Απομένει να δούμε στην πράξη πόσο ομαλά θα τρέχει αυτό το σύστημα, ή αν θα αποτελεί συνεχή πηγή προβλημάτων.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.