Τα πρώτα smartphones με Firefox OS και στη χώρα μας!

Η Cosmote είναι η πρώτη εταιρεία που έφερε επίσημα στη χώρα μας το πρώτο μοντέλο smartphone με το νέο λειτουργικό της Mozilla, Firefox OS, κατασκευής Alcatel.
firefox_os_001.jpg

One Touch Fire είναι το ονοματάκι του, και είναι το πρώτο smartphone με το νέο Firefox OS της Mozilla που μπορεί να αγοράσει κανείς επίσημα στη χώρα μας. Όπως είπαμε, από την Cosmote.

Η συσκευή παρέχει πρόσβαση σε εφαρμογές, χάρτες, multimedia, social media, μουσική και παιχνίδια, όπως αναφέρει και η ίδια η Cosmote στο Δελτίο Τύπου της, αλλά… μεταξύ μας, μην περιμένετε πως θα έχει το ίδιο πλήθος επιλογών όσον αφορά στις εφαρμογές ή ένα αντίστοιχα ολοκληρωμένο σετ λειτουργιών όπως τα πολύ πιο “έμπειρα”, πια, iOS, Android και, για δες, Windows Phone.

Από την άλλη, και η ίδια η συσκευή θα είναι μια κυρίως “οικονομική” πρόταση, με οθόνη “μόλις” 3,5” και κάμερα στα 3,2MPs, ενώ ο επεξεργαστής του είναι ένας γρήγορος μεν, “ταπεινός” δε σε σχέση με τις υπόλοιπες σημερινές mid-range και high-range συσκευές, Snapdragon στο 1GHz της Qualcomm.

Μπορείτε να διαβάσετε το επίσημο Δελτίο Τύπου στην πηγή μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.