Οθόνες στα 560ppi ετοιμάζει η Samsung

Πάνω που λέγαμε όχι μόνο πως δεν γίνεται, αλλά και πως… δεν έχει το παραμικρό νόημα να δούμε υψηλότερες αναλύσεις στις οθόνες των συσκευών μας, η Samsung έβαλε στόχο να μας… τρελάνει!Old CRTs

Φήμες θέλουν την εταιρία να ετοιμάζει οθόνες πυκνότητάς 560ppi για τα μελλοντικά smartphones της, που σημαίνει πως θα φτάνουν μέχρι και σε αναλύσεις 2560 x 1440 .

Το αστείο με την όλη υπόθεση είναι πως ακόμη και ένας άνθρωπος με τέλεια όραση δεν μπορεί να ξεχωρίσει με ευκολία περισσότερα από 350 pixels ανά ίντσα εκτός αν έχει … κολλήσει στην οθόνη στο πρόσωπό του. Οπότε, ποιο το νόημα – όσον αφορά στη χρήση τους ως “οθόνες κινητών”;!

Ody's thoughts

Από την άλλη, ως οθόνες για το Oculus Rift, ναι! Εκεί, έχει νόημα τόσο υψηλή πυκνότητα – αφού όσο περισσότερα pixels στριμώχνονται” στο μικρό χώρο μπροστά από κάθε μάτι, τόσο ρεαλιστικότερο το οπτικό αποτέλεσμα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.