Δαχτυλικό αποτύπωμα ο τρόπος που χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου!

Ο τρόπος που πληκτρολογείς και το πως κουνάς το ποντίκι μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν ένα είδος ψηφιακής ταυτότητάς σου. Με άλλα λόγια, μετά από αυτό, τέρμα η χρήση κωδικών σε υπολογιστές!
person of interest 003

Οι ερευνητές στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα ολοκλήρωσαν μια έρευνα σε περισσότερους από 2000 ανθρώπους. Καθένας από αυτούς πληκτρολογούσε και κουνούσε το mouse, με άλλα λόγια χρησιμοποιούσε τον υπολογιστή, για ένα διάστημα 90 λεπτών.Όπως φάνηκε αργότερα, όταν αναλύθηκαν τα δεδομένα, ο τρόπος χρήσης του καθενός ήταν μοναδικός, και μπορούσε να αντιστοιχιστεί σε κάθε χρήστη με πιθανότητα λάθους μόλις 0,5%.

Βάσει αυτού αναπτύχθηκε μια εφαρμογή που μπορεί να τρέχει συνεχώς σε έναν υπολογιστή, αναλύοντας τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιεί κανείς. Αν η εφαρμογή αναγνώρισει κάποια διαφορά στα μοτίβα χρήσης, αντιλαμβάνεται πως έχει αλλάξει ο χρήστης, και μπορεί να κλειδώσει αυτόματα τον υπολογιστή.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Morris Chang…

Quote:

Οι παύσεις αναμέσα σε λέξεις, αναζητήσεις για περίεργούς χαρακτήρες και άγνωστες λέξεις, όλα έχουν να κάνουν με τις εμπειρίες μας από το παρελθόν, το τι έχουμε μάθει μέχρι τώρα. Και έτσι τα καλούμε αντιληπτικά αποτυπώματα, που εκδηλώνονται στους ρυθμούς πληκτρολόγησης μας.

Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή εξελίσσεται από τους δημιουργούς της ώστε να συλλαμβάνει και τις κινήσεις του ποντικιού*, αλλά και να έχει δυνατότητα αναγνώρισης αφής από φορητές συσκευές.

Info

* Μέχρι τώρα περιοριζόταν στο πληκτρολόγιο, άσχετα αν η έρευνα αφορούσε το συνδυασμό του με το mouse

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.