Αναγνώριση προσώπων και RAW για τις κάμερες του Android

Όσον αφορά στην διαχείριση της κάμερας, η αλήθεια είναι πως το Android βρίσκεται κομματάκι πίσω από τον ανταγωνισμό. Τώρα, όπως ανακάλυψε το Ars Technica, μάλλον η κατάσταση αλλάζει.Android_003.jpg

Κρυμμένο και χαμένο μέσα στον κώδικα του Android, το Ars Technica εντόπισε ένα ανενεργό κομμάτι κώδικα, που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τον Δεκέμβριο του 2012. Αυτό αναλαμβάνει να παράσχει νέες δυνατότητες όσον αφορά στη λήψη φωτογραφιών.

Και, συγκεκριμένα, μιλάμε για δύο δυνατότητες, που έχουμε δει ήδη σε ανταγωνιστικές προτάσεις: αναγνώριση προσώπων και υποστήριξη του RAW format. Το RAW format, που αναγνώρισαν αμέσως όσοι ασχολούνται “πιο επαγγελματικά” με τη φωτογραφία, δημιουργεί αρχεία μεγαλύτερου όγκου από τις συνηθισμένες JPEG, που, όμως, εμπεριέχουν και πολύ περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες.

Φυσικά, τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί, και έτσι, απλά, περιμένουμε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.