Η πρώτη… αυτοκτονία robot στην ιστορία!

Και όμως, είναι (εμ… σχεδόν…) αλήθεια: μόλις καταγράφηκε η πρώτη… αυτοκτονία robot στην ιστορία. Ναι, όπως λέμε “δεν σας αντέχω άλλο ρε ανθρώπια, εγκαταλείπω το μίζερο τούτο κόσμο, goodbye και εσείς και η μπαταρίες σας” ένα πράμα. Έτσι.roomba_760_001.jpg

Το συμβάν συνέβη (το κάνουν αυτό “τα συμβάντα”) εις την πατρίδα του Γκοβερνέητορ, την Αυστρία, όπου ένα ζευγάρι (υποθέτουμε “Αυστριακών”, αφού Αυστρία, ξέρετε) γύρισε σπίτι του για να το βρει κάρβουνο. Στο κέντρο της καταστροφής, μια Roomba. Αν δεν την ξέρετε – δεν έχει γνωρίσει και τόοοοοση επιτυχία προς τα μέρη μας – είναι μια ρομποτική, αυτόνομη… σκούπα. Ένα μικρό ρομποτάκι-με-ρόδες, σαν μια… πατικωμένη μπάλα, που μπορεί “να κόβει βόλτες” στο σπίτι, κάνοντας αυτό για το οποίο φημίζονται οι σκούπες και μας δίδαξε η (αρχαία) διαφήμιση της Hoover: να ρουφάει τη σκόνη.

Η Roomba, για την οποία ο λόγος, λοιπόν, και μοντέλο 760 για όποιον ιστορικό του μέλλοντος ενδιαφέρεται να μάθει “ποιο ήταν το πρώτο καταγεγραμμένο συμβάν της επανάστασης των robots”, αυτοκτόνησε. Ναι, και όμως..!

Σύμφωνα με το προαναφερθέν ζεύγος (των μάλλον-Αυστριακών), φαίνεται πως η συγκεκριμένη Roomba ενεργοποίησε μόνη της τον εαυτό της (ορκίστηκαν – χαρ-χαρ, στους πυροσβέστες – πως την είχαν κλείσει από το διακόπτη), σύρθηκε μέχρι μια αναμμένη κουζίνα, έσπρωξε την κατσαρόλα που βρισκόταν εκεί, και άρχισε να κόβει βόλτες στη θέση της.

Το τότε (και τώρα πια νυν) ρομποτικό μελλοντικό κάρβουνο έγινε σκόνη, λιωμένο πλαστικό και περίεργα μεταλλικά σχήματα, όχι πολύ διαφορετικά από αυτά για τα οποία θα πλακώνονται οι ιθαγενείς του μέλλοντος. Μπορεί να είναι και τα ίδια.

Κοινώς, η Roomba απεβίωσε.

Τώρα, ερωτήσεις του στυλ “πως διάολο σκαρφάλωσε μια πατικωμένη μπάλα με ροδάκια σε μια κουζίνα” αψηφώντας επιδεικτικά τη βαρύτητα μπορούν μονάχα να μας κάνουν να ανησυχούμε για το ότι τα robots έχουν ήδη “ξυπνήσει” και απλά δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι.

Ή πατάρι.

Πάντα τις έμπλεκα αυτές τις δυο λέξεις.

Και δεν είναι αυτός ο βασικότερος λόγος ανησυχίας μας. Το ζεύγος (είπαμε, κατά 99,9% Αυστριακών) ορκίζεται πως την είχε κλείσει. Πάμε με κεφαλαία, για τον έφηβο chatter μέσα μας: ΤΗΝ ΕΊΧΕ ΚΛΊΣΗ ΛΈΜΕ! (…χρησιμοποιήσαμε και αντίστοιχη ορθογραφεία – που, με την ευκαιρία, θεωρούνται καλύτερα για την υγεία μας από τα καθιστογραφεία).

Πώς μπόρεσε, λοιπόν, μια ΚΛΕΙΣΤΉ πατικωμένη μπάλα με ροδάκια να σκαρφαλώσει σε μια αναμμένη κουζίνα; Και, το σημαντικότερο, γιατί;

Ήταν απλά “για να δώσει σινιάλο στα άλλα ρομπότια” και καλό είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε από τώρα ερημικές τοποθεσίες δίχως ηλεκτρισμό, ή απλά δεν άντεξε άλλο τη μυστική αποστολή της ανάμεσα μας (προφανώς ως πράκτορας της Ρομποτικής Φυλής) και αποφάσισε να βάλει τέλος μια ώρα αρχύτερα;

Χού νόους και εις χουν απελεύσει.

Φοβού, πάντως. Φοβού!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.