Συνεργασία NVIDIA και IBM για καλύτερους υπερυπολογιστές

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα την συνεργασία τους με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογιών που απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε υπερυπολογιστές.nvidialogo1

Με το “υπερυπολογιστές” δεν εννοούμε τους υπολογιστές που έχει ένας μέσος gamer, αλλά αυτούς που χρησιμοποιούνται για παράδειγμα σε ερευνητικά κέντρα, επιχειρήσεις, πανεπιστήμια κτλ.

IBM PowerPC 001

Η συνεργασία των δυο εταιρειών θα έχει δύο ορατά διαφορετικά σκέλη: πρώτον, την βελτιστοποίηση του λογισμικού της IBM ώστε να εκμεταλλεύεται στο έπακρο το hardware της NVIDIA, επιτυγχάνοντας υψηλότερες επιδόσεις. Δεύτερον, την δημιουργία υπολογιστών Power από πλευράς της IBM που θα εμπεριέχουν και επεξεργαστές Tesla της NVIDIA.

Και ακόμη και αν δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη, είναι σίγουρο πως η επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογιών για τέτοιους στόχους θα “μετακυλήσει” και προς τον… απλό κόσμο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.