Παρουσιάστηκε το πρώτο Steam Machine;!

Όχι η ίδια Valve, αλλά η όχι και τόσο γνωστή iBuyPower είναι η πρώτη εταιρεία που αποκάλυψε ένα Steam Machine που θα μπορούμε σύντομα να αγοράσουμε.
ibuypower_steam_machine.jpg

Για όσους δεν το γνωρίζουν, θυμίζουμε πως “Steam Machines” καλούνται τα νέα PCs που ακολουθούν τους κανόνες που ορίζει η Valve, και είναι ικανά να τρέχουν το δικό της βασισμένο-στο-Linux λειτουργικό SteamOS. Είναι στην πράξη ό,τι και τα “κανονικά” PCs αλλά σε πιο “συμπυκνωμένο” μέγεθος για να ταιριάζουν καλύτερα στο… σαλόνι μας, κάτω από την TV, ως εναλλακτική των “κανονικών” κονσολών.

Το πρώτο από αυτά, λοιπόν, παρουσίασε η iBuyPower, το οποίο σε εμφάνιση μοιάζει με ένα συνδυασμό PlayStation 4 και Xbox One – έτσι είναι… όλοι χαρούμενοι (ή ολοκληρωτικά και πλήρως απογοητευμένοι, όπως το πάρει κανείς!).

SteamController

Από άποψη hardware, επίσης κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με τα Xbox One και το PlayStation 4, αφού βασίζεται σε επεξεργαστή και σύστημα γραφικών Radeon R9 270 της AMD με υποστήριξη μέχρι και DirectX 11.2. Διαθέτει, επίσης, υποστήριξη WiFi, Bluetooth και 500GBs αποθηκευτικού χώρου μέσω… τυπικότατου σκληρού δίσκου.

Το κόστος του; Και πάλι, περίπου το ίδιο με τις νέες κονσόλες: 500 δολαριάκια. Ή, μάλλον, “$499”, και σου μένει και το ένα για να αγοράσεις πασατέμπο.

Και μπορεί να απογοητεύονται αρκετοί φανατικοί “πισάδες” στο άκουσμα του ότι βασίζεται σε λύσεις της AMD, αλλά μην ξεχνάμε πως από τη μια είναι υπεραρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες των περισσότερων σύγχρονων παιχνιδιών, από την άλλη μέσω της… πατέντας της, Mantle, ίσως καταφέρει να παρουσιάσει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις από το αναμενόμενο, παρακάμπτοντας τα DirectX.

Ody's thoughts

Από την άλλη, βέβαια… Τότε γιατί η αναφορά στα DirectX;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.