Νέο κλιπάκι από το κινηματογραφικό Ender’s Game

Και μέσα σε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό, βλέπουμε πως θα αποδοθούν στην κινηματογραφική εκδοχή του Ender’s Game περίπου… έξι σελίδες από το βιβλίο!Ender's Game 002

Εντάξει, είναι λογικό πως θα υπάρχει κάποια… συμπύκνωση του υλικού, αφού είναι δύσκολο να μεταφερθούν κάτι εκατοντάδες σελίδες γεμάτες λεπτομέρειες και παράλληλες πλοκές σε μια ταινία διαρκείας μέχρι και δύο ωρών.

Και η αλήθειά μάλλον είναι πως και οι δύο ηθοποιοί, Harrison Ford και Asa Butterfield, τα πηγαίνουν αρκετά καλά στους ρόλους ο μεν του κουρασμένου στρατιωτικού που έχει απογοητευτεί και κουραστεί απο οτι έχει κληθεί να κανει μέχρι σήμερα, και ο δε του νέου, άβγαλτου και τρομαγμένου μικρού που καλείται να ξεπεράσει τα όρια του για… να σώσει το σύμπαν.

Ody's thoughts

Το περίμενά χειρότερο. Τουλάχιστον, κρίνοντας από ότι βλέπω σε αυτή τη σκηνή, η ατμόσφαιρα και οι χαρακτήρες του βιβλίου έχουν αποδοθεί μια χαρά, και υπάρχει ένας κάποιος σεβασμός προς το αρχικό υλικό. Από την άλλη, το έχουμε ξαναζήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο στο trailer, και όταν τελικά βλέπεις την πλήρη ταινία, να ψάχνεις τον κοντινότερο στιβαρό τοίχο για να αρχίσεις να κοπανάς το κεφάλι σου σε μια προσπάθεια να διώξεις την ψυχική οδύνη μέσω του πόνου (και της ζελεδοποίησης του εγκεφάλου σου). Μπορούμε να ελπίζουμε, αφού το βιβλίο ήταν (και είναι) εκπληκτικό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.