Καλό, αλλά όχι και κορυφή το Assassin’s Creed 4

Παράλληλα με την επίσημη κυκλοφορία του, εμφανίστηκαν στο Internet και οι πρώτες βαθμολογίες για το Assassin’s Creed 4 της Ubisoft. Και είναι αρκετά καλές.assassins-creed-iv-black-flag

Από ό,τι φαίνεται τελικά, το Assassin’s Creed 4 τα εχει τα προβληματάκια του. Λογικό ήταν, άλλωστε, και μάλλον όπως φαίνεται και από τις βαθμολογίες που έχουν ήδη εμφανιστεί στο Internet για αυτό, είναι ακριβώς ότι θα περιμέναμε.

Ο τίτλος φαίνεται να “το χάνει” λιγο όσον αφορά στο “συνολικό” σενάριο του*, ειδικά σε σχέση με το σύνολο της σειράς και το θέμα της, αλλά διαπρέπει στο αυτόνομο σενάριο του και την ξεχωριστή δράση του. Αποτελεί δε τον καλύτερό μέχρι τώρα τίτλο δράσης με θέμα την ζωή των πειρατών.

Info

Για όσους τους ξενίζει το ότι το σενάριο του μοιάζει ταυτόχρονα και καλό και κακό, και δεν γνωρίζουν “με τι έχει να κάνει η σειρά”, να εξηγηθούμε: το σενάριο του Assassin’s Creed: Black Flag ως “κομμάτι” του γενικότερου σεναρίου της σειράς, που ασχολείται με την μάχη των Assassins με τους Templars ανά τους αιώνες, είναι αυτό που… χωλαίνει σε σχέση με τους υπόλοιπους τίτλους της (σειράς). Το Black Flag είναι το… μέλος της (μέχρι τώρα) οικογένειας που ασχολείται λιγότερο με αυτό από οποιοδήποτε άλλο. Από την άλλη, το αυτόνομο story του, του πρωταγωνιστή του, “λειτουργεί” μια χαρά και βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με την ιστορία του Ezio, που είδαμε στους τίτλους της σειράς Assassin’s Creed 2.

Στα αρνητικά του κατατάσσουν οι περισσότεροι τα κομμάτια δράσης του που είναι σχεδόν πανομοιότυπα με όλους τους τίτλους της σειράς που προηγήθηκαν – τις μάχες σώμα με σώμα και, ως ένα σημείο, τον τρόπο εξερεύνησης του περιβάλλοντος.

Στα θετικά του το σενάριό, οι αρκετά επιτυχημένες καινούριες προσθήκες όπως οι μάχες με πλοία, ο τεράστιος κόσμος και τα πάρα πολύ καλά γραφικά του.

Μέσος όρος φαίνεται να είναι – για την ώρα – ένα αξιοπρεπέστατο 8 στα 10, με τον τίτλο να είναι από τους καλύτερους της σειράς μέχρι σήμερα, μα όχι και ένα πραγματικά επαναστατικό παιχνίδι – ή ο… προσδιορισμός του “next-gen”. Όχι κι’ άσχημα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.