Μήπως το iOS 7 φτιάχτηκε στο Microsoft Word;

Ένα πολύ ωραίο tutorial video που καταρρίπτει τους μύθους του graphic design

Ο Τσέχος γραφίστας Vaclav Krejci είχε την ιδέα να χρησιμοποιήσει τα εργαλεία σχεδίασης του Microsoft Word για να φτιάξει όλα τα εικονίδια του λειτουργικού συστήματος iOS 7 της Apple. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους με ντεγκραντέ και απλά σχήματα, έφτιαξε, όχι μόνο την εικόνα της αρχικής οθόνης του iPhone, αλλά και το ίδιο το κινητό, όπως αυτό παρουσιάζεται σε σχετικές διαφημίσεις της εταιρείας!

Το video tutorial είναι πολύ αποκαλυπτικό, όσον αφορά την απλότητα στη φιλοσοφία του graphic design που μπορεί να ακολουθήσει ο γραφίστας για να δημιουργήσει αφαιρετικά και γραμμικά στοιχεία, συνθέτοντας απλούστερες μονάδες σε πολυπλοκότερα σύνολα. Ταυτόχρονα όμως μπορεί να ερμηνευτεί και αρνητικά: σίγουρα το γεγονός ότι τα βασικά στοιχεία του UI ενός από τα δημοφιλέστερα mobile OS του κόσμου μπορεί να φτιαχτεί στο Word, δεν είναι και τόσο κολακευτικό για τα “μεγάλα κεφάλια” της Apple και ειδικότερα του John Ive, ο οποίος είναι ένας από τους μεγάλους “γκουρού” του σύγχρονου βιομηχανικού design.

Προσωπικά θεωρώ ότι το προηγούμενο σετ εικονιδίων της Apple είναι τάξεις ανώτερο και ομορφότερο από την κακογουστιά του νέου icon set. Αλλά επειδή αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό, δεν έχει τελικά καμία σημασία…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.