Η Intel προβλέπει προσιτά laptops και tablets για τις γιορτές

Μέχρι το τέλος του έτους θα δούμε στα καταστήματα πολύ οικονομικά tablets, laptops αλλά και υβριδικές προτάσεις με κόστος που δεν θα ξεπερνά τα $350. Αν, τουλάχιστον, πιστέψουμε όσα λέει η Intel.

Ο chief executive της εταιρείας, Brian Krzanich, ανέφερε πως εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του έτους, την εορταστική περίοδο, θα δούμε στα καταστήματα tablets με κόστος γύρω στα $99, laptops με κόστος γύρω στα $299 αλλά και υβριδικές συσκευές με κόστος γύρω στα $350. Όλα, φυσικά, βασισμένο στους νέους επεξεργαστές της εταιρείας των οικογενειών Haswell και Bay Trail.

Μιλώντας σε αναλυτές ανέφερε πως ο βασικός πρωταγωνιστής στην αγορά της τεχνολογίας αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι laptops βασισμένα στους επεξεργαστές της οικογένειας Haswell της Intel, με οθόνες αφής, πως θα έχουν δύο φορές υψηλότερες επιδόσεις στα γραφικά άλλα και 50% μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα μοντέλα που κυκλοφορούσαν μέχρι σήμερα.

Όσον αφορά τις συσκευές με επεξεργαστές της οικογένειας Bay Trail, αναμένεται πως θα υπάρχουν οχτώ με δέκα προτάσεις laptops στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους, με κόστος γύρω στα $300.

Ody's thoughts

Οχι και άσχημα, αν και να σημειώσουμε πως το κόστος των laptops για τα οποία μιλάμε αφορά μοντέλα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν και ανεξάρτητα συστήματα γραφικών, αλλά θα βασίζονται στις λύσεις που είναι ήδη ενσωματωμένες στους επεξεργαστές της Intel. Που θα πει πως δεν θα αποδίδουν και τόσο καλά σε απαιτητικές εφαρμογές και παιχνίδια, και άρα δεν θα μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου. Για τυπική χρήση, casual gaming, και την περιστασιακή προβολή μιας ταινίας όμως, ακόμη και αν αυτή έχει ανάλυση HD, θα είναι υπεραρκετά.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.