Έμφαση στα tablets στο Google Play

Επιτέλους, το online κατάστημα της Google για smartphones και tablets με Android, Google Play, θα προβάλλει λίγο περισσότερο τις εφαρμογές που απευθύνονται σε… μεγάλες οθόνες!

Αν και το Android υπάρχει σε tablets εδώ και χρόνια, ειδικά αυτή η κατηγορία συσκευών μάλλον είναι λίγο… αδικημένη στο δικτυακό κατάστημα της Google, Google Play. Η εταιρεία δεν είχε διαχωρίσει ικανοποιητικά μέχρι σήμερα τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται καλύτερα τον επιπλέον χώρο που παρέχει η μεγαλύτερη οθόνη ενός tablet, και το γνωρίζει πολύ καλά. Αυτός είναι και ο λόγος για την νέα αλλαγή που θα δούμε στις προτάσεις του καταστήματος της από τις 21 Νοεμβρίου του έτους.

Συγκεκριμένα, όποιος επισκέπτεται το Google play μέσα από ένα tablet, και βλέπει σε αυτό τις “best seller” εφαρμογές, από τις 21 Νοεμβρίου και έπειτα θα βλέπει σε αυτήν την λίστα μόνο εφαρμογές σχεδιασμένες ή βελτιστοποιημένες για τις μεγάλες οθόνες των tablet.

NexusTabletBG

Με αυτό τον τρόπο η Google όχι μόνο θα βοηθά τους χρήστες να βρίσκουν ευκολότερα εφαρμογές βελτιστοποιημένες για την μεγαλύτερη οθόνη των tablets, αλλά και αντίστροφα, θα… “δίνει τυράκι” στους δημιουργούς εφαρμογών να τις βελτιστοποιήσουν για τις μεγάλες οθόνες των tablet*.

Ody's thoughts

* Διότι, ας μην γελιόμαστε, αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο το Android ακόμη υστερεί.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.