Η Microsoft ικετεύει να χρησιμοποιήσετε τον Internet Explorer

Όταν μια εταιρεία ξεκινά την προώθηση ενός προϊόντος της, επικοινωνιακά, με την παραδοχή ότι είναι για τα μπάζα, τί περισσότερο μπορείς να σχολιάσεις;

Ιδού η νέα ευφάνταστη διαφήμισή της για τον Internet Explorer 11 που κάνει το tablet να πετάει, να παίρνει φωτιά, λες και μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο στο μηχάνημα του Tony Stark! Υποτίθεται ότι η διαφήμιση παίρνει απλούς χρήστες και τους αποκαλύπτει τη μαγεία του I.E., αλλά… δέστε καλύτερα και απολαύστε το γελοίον της υπόθεσης.

Προσθέστε έναν ακόμη λόγο που πιστεύω ότι οι διαφημιστές είναι λιγάκι κόπανοι. Μιλάω με “αποχρώσες ενδείξεις”, όπως έλεγαν παλιότερα και για το σκάνδαλο Κοσκοτά, αν θυμάστε…

Εν τω μεταξύ η Microsoft έχει πέσει με τα μούτρα στο να πρωθήσει σε απελπιστικό βαθμό τα Windows 8.1, ειδικά στα Surface tablets και τα πάντα που κάνει στον I.E. είναι στα πλαίσια των touch based συστημάτων. Με άλλα λόγια, έχουν χεσμένα τα συμβατικά PCs.

Θέλετε άλλη μια “αποχρώσα ένδειξη” για αυτό το τελευταίο: η έκδοση I.E. 11 δε θα βγει για τα Windows 7 παρά ένα μήνα μετά και θα είναι κουτσουρεμένη. Ούτε καν τη δυνατότητα συγχρονισμού των tabs δε θα έχει, όπως εδώ και “αιώνες” συμβαίνει με τον Chrome, ή το Firefox, με επίσημα ή ανεπίσημα plugins/addons.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.