10 χρόνια Second Life

Ο μεγαλύτερος online προσομοιωτής ζωής συνεχίζει την, έστω και φθίνουσα, πορεία του.

Ποιος θυμάται το Second Life; ήταν πίσω στο μακρινό 2003, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία, εμείς προετοιμαζόμασταν πυρετωδώς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και όλοι είχαμε ακόμη δουλειές.
Το Second Life ήταν το απόλυτο online περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, μια προσομοίωση της ζωής, σε έναν τρελό, υπερβολικό αντικατοπτρισμό.

Πολλοί ήταν εκείνοι που περνούσαν περισσότερον καιρό στην εικονική, παρά στην πραγματική τους ζωή και πολλές ήταν οι εταιρείες που έφτιαχναν δικές τους μικρές πολιτείες για να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ορισμένοι κατάφεραν και πλούτισαν από το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας, βγάζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια, πουλώντας μικροαντικείμενα για χρήση στο Second Life, ή άλλες υπηρεσίες διαχείρισης και βοήθειας,

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του Second Life; Καλύτερα γραφικά, περισσότερη λεπτομέρεια και μεγαλύτερος ρεαλισμός στα avatars και τα τοπία, αλλά και χρήση των τελευταίων τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας, όπως το Oculus Rift.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.