Το Feedly άνοιξε τις πύλες του

Η δημοφιλής υπηρεσία RSS Feedly άνοιξε το API της σε κάθε ενδιαφερόμενο developer. Αυτό, για τους άπλους χρήστες, σημαίνει περισσότερες εφαρμογές που θα συνεργάζονται μαζί του.Feedly

Επειδή ο όρος ακούγεται συχνά, και οι περισότεροι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς είναι, μπορείτε να θεωρείτε ενα API ως την δίοδο πρόσβασης στις λειτουργίες μιας πλατφόρμας, μιας υπηρεσίας, μιας εφαρμογής. Για παράδειγμα, όταν ένα πρόγραμμα επικοινωνεί με ένα blog στο WordPress μέσω XMLRPC, μπορεί να “του λέει”…

Quote:

ψιτ, βάλε αυτό για τίτλο, βάλε αυτό για κείμενο στο post, πρόσθεσε αυτά τα tags.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, μάλλον πιο ταιριαστό παραδείγμα είναι αυτό του Google Reader, της αντίστοιχης υπηρεσίας RSS της ίδιας της Google, που… μας άφησε πριν λίγο καιρό.

Ο Google Reader, τον οποίο έχει υποσχεθεί και προσπαθεί να αντικαταστήσει το Feedly, παρείχε και αυτός πρόσβαση στις λειτουργίες του μέσω του δικού του API. Έτσι, ένα οικοσύστημα εφαρμογών είχε δημιουργηθεί γύρω απο αυτόν, παρέχοντας πρόσθετα βοηθήματα ή και εναλλακτικές προτάσεις. Παράδειγμα, η δημοφιλής εφαρμογή gReader στο Android.

Το Feedly είχε καταφέρει μεχρί τώρα να πείσει τους περισσότερους… πρόσφυγες από τον κόσμο του Google Reader πως ήταν μια αρκετά καλή εναλλακτική αυτού. Ακριβώς, όμως, επειδή δεν είχε ανοίξει το API του, παρά σε… λίγους και εκλεκτούς συνεργάτες, δεν είχε μετατραπεί ακόμη και αυτό στο επίκεντρο ενός οικοσυστήματος, όπως η λύση της Google που είχε υποσχεθεί πως θα αντικαταστήσει.

Τώρα, ανεξάρτητες από αυτό λύσεις θα μπορούν να “κουμπώσουν” επάνω του, χρησιμοποιώντας το ως την υποδομή για τις δικές τους λειτουργίες. Σύμφωνα με το ίδιο το Feedly, ήδη 50 διαφορετικές λύσεις συνεργάζονται μαζί του, ενώ θεωρούμε πως σίγουρα θα δούμε τον αριθμό να πολλαπλασιάζεται στο μέλλον – αφού, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν αποτελεί απλά την καλύτερη επιλογή του είδος, αλλά την… μοναδική!

Ody's thoughts

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ… Νιώθετε πως το Feedly σας περιορίζει; Φοβάστε για τον ιό των κουνουπιών του Νείλου, ή τον ιό του Νείλου από τα κουνούπια, ή το κουνούπι του… εμ… Θέλετε, που λέτε, να κάνετε καλύτερο το Feedly, να το αναβαθεμίσετε (προσέξατε προφορά;!), να το κάνετε να εκμεταλλεύεται πλήρως την πλήρη οθόνη σας (το “πλήρως-πλήρη” επαναλαμβάνεται για πλήρη – και τώρα τριπλό – απόδοση της χρηστικής συναισθηματικής ολοκλήρωσης); Ε, τότε, εγκαταστήστε το F.E.E.D. script μου. Τι κάθεστε; Θα σας το κάνει μούτσος μπέτερος!

Feedly FEED
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.